fbpx

Fremtiden ser lys ud for Køge – hvis Køge vil

Når jeg slår op i avisen eller høre nyheder, så har det de sidste par år handlet meget om kriser. Vi er gået fra den ene krise til den anden. Finans- og gældskrise, flygtningekrise, brexit, pandemi, høj inflation, fødevarekrise, energikrise, biodiversitetskrise og polariseringskrise i samfundet. Og nå ja, så er der også lige krig i Europa. Krisetilstand er blevet det nye normale.

Fakta er også, at vi historisk set aldrig har haft så mange danskere i beskæftigelse og aktuelt er ledigheden kun 2,3 pct. her i Køge kommune. Tænk dig, at vi alene i Køge kommune har skabt tæt på 2500 flere arbejdspladser siden 2019 til i dag til trods for Coronakrisen. Altså, det går bare godt i Køge lige nu og det vil det også gøre i fremtiden, hvis vi vil.

Det er ikke fordi jeg er ignorant eller en blind superoptimist. Der vil da komme svære økonomiske tider for dig og mig. Væksten vil bremse op. Vi ser det lige nu ved energikrisen, som skaber inflation og megahøje forbrugspriser. Men ser vi længere frem i tiden, så tror jeg på fortsat vækst og god fremgang for Køgeområdet. De grundlæggende forudsætninger for udvikling er simpelthen så stærke i vores område. Vi har en fantastisk placering tæt på hovedstaden med nem adgang til havn, jernbane og motorvej. Vi har søsat stærke vækstdrivere i form af store projekter som fx udbygningen af Køge Nord, etablering af supersygehuset (Sjællands Universitetshospital), udvikling af transportcentret, omdannelse af erhvervshavn og Køge Kyst og med nyt badehotel Køge Søbad har vi spændende perspektiver for turismen.

Væksten banker på døren til Køge. Min vurdering er, at vi kan skabe yderligere 10.000 jobs i Køgeområdet inden 2030 ift. 2019 og gå fra 30.000 til 40.000 jobs.

Det lyder vildt, men er ikke urealistisk, hvis vi vil. Det kræver, at vi sammen udnytter vores mulighedsrum og lægger en fælles plan med klar retning og mål. Det kræver også, at vi står sammen om at håndtere kommende kriser – for der vil altid komme en krise. Og den vigtigste krise vi lige nu skal have fælles fokus på, er klimakrisen. Den betyder helt nye dagsordner og nye vaner. Mit fokus vil derfor lige nu være med vid, knofedt og vilje at vi sammen får gjort Køge klimaklar og klar til en lys fremtid.