fbpx

Vi bestemmer selv retningen og tempoet for livet

Snart står den på sommerferie og mange af os ser frem til en velfortjent ferie. Det har været et meget aktivt 1. halvår 2024, og tiden er nu kommet til at reflektere over årets opgaver og den vej, vi ønsker at tage fremadrettet.

Alle vegne har jeg i løbet af 1. halvår 2024 oplevet stor virkelyst og flid, på mine mange besøg rundt i erhvervslivet. I hele Køge kommune og især indenfor farmaindustrien og smedeområder melder virksomhederne om fyldte ordrebøger. De har stor travlhed og mange ansættelser. Den største vækstbremse i disse brancher er lige nu at kunne skaffe dygtige og kompetente medarbejdere til at klare virksomhedernes fortsatte udvikling og imødekomme kundernes ønsker. Resultatet ses ved, at vi har mange faglærte, der i øjeblikket foretager brancheskift, hvilket kan belaste mindre løntunge jobområder med at tiltrække nye medarbejdere.

Jeg ser det nu som et positivt problem med den store jobskabelse. Og jeg er meget imponeret over den energi og vækst, vi ser rundt om i vores område. Vi skal holde dette momentum og stå sammen i hele erhvervslivet om at få dygtige kandidater til at søge og vælge Køgeområdet til. Det gør vi ved hele tiden at vise Køgeområdets fortræffeligheder frem og skabe gode omtaler. Vi skal være kendt for stedet med spændende jobs og masser af karrieremuligheder.

Køgeområdet skal også være kendt for at være et attraktivt sted at bo og leve. Derfor arbejder Connect Køge hele tiden gennem bl.a. VisitKøge på at målrette og markedsføre området. Fra 2025 sætter vi ekstra tryk på omdømme-indsatsen med en massiv branding af Køge. ALLE danskere skal vide, at i Køgeområdet er der dynamik, fremgang og yderst interessant at søge job og bosætte sig.

Nu, når vi står foran sommeren, er det også oplagt at stoppe lidt op, trække vejret dybt og mærke efter. Er jeg på rette vej og i rette tempo i livet som individ eller med min virksomhed eller set som lokalsamfund i helhed? Det livsbekræftende i dette er, at du og jeg selv bestemmer retningen for og tempoet i vores liv. Vi sætter selv kursen og tempoet for vores virksomheders drift og udvikling, og vi som mennesker i flok vælger selv, hvordan hele Køgeområdet skal udvikling sig. Det en vigtig erkendelse!

Du bestemmer selv retningen for og tempoet i dit liv mod dine mål. Og det er os mennesker her i Køge kommune som sammen beslutter, hvilken udvikling vi ønsker for området, og i hvilket tempo det skal ske. Det er altså ikke omgivelserne eller ”samfundets” skyld, at du og jeg fejler. DET bestemmer du og jeg selv.

Ja, og når vi glædeligt har sat os det fælles mål om at skabe Danmarks absolut bedste område for erhvervsudvikling og udnytte vores oplagte muligheder, så handler det grundlæggende om at gøre det nemt og tillokkende at drive virksomhed i hele Køge kommune. Vi skal have en Kommune, der tilbyder hurtig og kompetent erhvervsservice! Du og jeg, vores lokalpolitikere og forvaltningen. Vi bestemmer selv, hvordan vi skaber Danmarks bedste forhold for virksomhederne og styrker velfærden.

Mit sommerønske er, at vi som menneske, virksomhed og lokalområde giver os tid til at reflektere over vores retning for at tingene kan udvikle sig det rette tempo. Ansvaret er dit for egen udvikling og fremtiden tilhører dem, der tør mærke efter og tilpasse retning og tempo.

Lad os sammen arbejde for et dynamisk og fremadskuende erhvervsliv i Køge kommune. Jeg ser frem til at fortsætte denne rejse med jer og til at se de spændende ting, vi kan opnå sammen.

Hav en dejlig sommer, og nyd jeres velfortjente ferie.