fbpx

Få hjælp til grøn omstilling

Direktørens hjørne

Kalenderen viser, at foråret står på spring. Og ikke bare i naturen, men også ude hos virksomhederne står den på grøn omstilling! Jeg har før skrevet om vigtigheden af fuld fokus på bæredygtig udvikling, og gør det gerne igen.

Sagen er, vil du være blandt fremtidens vindervirksomheder, så skal du arbejde målrettet med bæredygtig udvikling og sætte den grønne omstilling som 1. prioritet. Grøn omstilling er blevet en central præmis både nationalt og internationalt. Større virksomheder mødes nu med krav fra investorer om at tage grønt ansvar og bidrage til den grønne omstilling. Mange virksomheder opgør deres CO2-udledninger og forpligter sig til at reducere drivhusgasudledninger i hele værdikæden – inklusiv deres underleverandører. Dette stiller nye og komplekse krav til dig, der producerer og sælger til andre virksomheder.


Underleverandører forventes i stigende grad at have styr på deres klimaaftryk, da det kan blive et afgørende konkurrenceparameter. Desuden står virksomhederne over for et stigende pres fra forbrugerne, der ønsker at købe klimavenlige produkter, hvilket yderligere øger vigtigheden af at imødekomme grønne standarder og klimamål. Det er nødvendigt at handle hurtigt og strategisk for at imødekomme disse krav og sikre en bæredygtig udvikling. Jep, grøn omstilling er sund fornuft, god økonomi og ikke mindst nødvendigt for at sikre en bæredygtig fremtid. 


Du kan få god hjælp til grøn omstilling, og det er uanset, om du allerede er godt i gang eller først skal til at omstilling din virksomhed til en mere grøn bæredygtig forretningsmodel. Tøv derfor ikke med at række ud til os, da vi har adgang til specialisterne og et bredt netværk, der kan hjælpe dig videre. 

Det kan være emner som f.eks.:

  • Hvordan får du lavet en CO2 beregning? 
  • Hvordan du kan arbejde med at sænke din virksomheds energiforbrug?
  • Udvikling af nye grønne produkter
  • Investering i ny teknologi
  • Hvordan du kan arbejde med FN’s verdensmål?
  • Hvorvidt certificering og mærkning er relevant for din virksomhed
  • Hvilken cirkulær forretningsmodel er den rigtige for din virksomhed, og hvordan kommer du i gang med omlægningen? 
  • Udarbejdelse af grøn forretningsplan 

Jeg vil anbefale, at du enten selv eller udvalgte medarbejdere fra din virksomhed deltager i de kommende arrangementer Grøn Kickstart 1 – d. 18/4 og Grøn Kickstart 2 – d. 16/5.

Vi kan også tilbyde gratis strategiske sparringsmøder om grøn omstilling hos jer lokale SMV’er i og omkring fremstillingsindustrien, hvor vi samarbejder med Dansk Erhvervsfremme og GTS institutter.

Ring på tlf. 30 83 10 77, hvis du er interesseret i et sparringsmøde af ca. 1 – 2 timers varighed på din virksomhed.

Husk gerne at bruge foråret som en kærkommen tid for din grønne omstilling 🌱💚😉