fbpx

En sommerhilsen

Tid til den gode pause

Sommerferien står for døren, og i år er ferien ekstra velkommen. I 1. halvår har Connect Køge haft stor travlhed med indkøring af fire nye medarbejdere og sagt farvel til tre og en er gået på barsel. Det svarer til, at du skulle omstille 50% af arbejdsstyrken og stadig holde produktiviteten. En noget hård proces, men også nødvendigt og meget inspirerende med nye kræfter ombord til at revitalisere Connect Køge.

Nu skal ferien bruges til pause for dig og mig. Mange oplever, at kalenderen er proppet. Mobilen er tændt, når du kommer hjem fra arbejde. Mailen tjekkes lige en sidste gang, inden du går i seng. Du tager vigtige opgaver med dig på weekend. Dagene går slag i slag med arbejde, indkøb, børnetransport, aftensmad, foreningsarbejde og meget mere. Du har sociale aktiviteter i weekenden, og søndag aften samler du lige op på ugens opgaver.

Sådan har jeg det indimellem, og jeg er nok også langt fra den eneste. Vi haster fra den ene opgave til den anden. Altid i gang. Vi ved godt, at det kan belaste helbredet, men fortsætter. Men hvordan er du kommet hertil, og hvordan undgår du det?

Kodeordet er pause. Hjernen skal restituere. Rigtig mange af os er ikke klar over vigtigheden af, at hjernen, i lighed med kroppen, har brug for pauser i dagens og ugens løb. Pauser, hvor vi er fri for indtryk, blot kan koble fra og stille ind på “fjern” eller ingenting. I pauserne restituerer vi både fysisk og mentalt. Vi sorterer i de mange input, vi har fået i dagens og ugens løb. Vi får mulighed for at mærke efter, hvordan energien har det, så vi kan administrere vore kræfter på en fornuftig måde.

Pausen er simpelthen hjernes mulighed for at koble fra og lade op. Mens vi er i drift, mærker vi ofte ikke os selv. Først i pauserne mærker vi, hvordan vi egentlig har det – hvis vi altså er opmærksomme på at mærke efter. Derfor er det så vigtigt med de større og mindre pauser i dagens løb, og vigtigt med de længere pauser i ferien.

Sejlads og spejderlejr

Min store pause er i år en sammenhængende sommerferie på 4 uger. Jeg starter med at overvære starten af Tour De France i Roskilde og tager derfra til lørdagens Roskilde festival. Fra 3. juli og frem står den ellers på ca. 3 ugers sejlads fra Roskilde til Det Sydfynske Øhav og dernæst en uge på Spejdernes Lejr 2022. Med en fin kliche – så trækker jeg stikket helt og føres derhen, hvor vinden vil have mig. Det bliver godt.

Jeg glæder mig særligt til Spejdernes Lejr 2022, som er en stor fælles lejr for ca. 35.000 spejdere i Hedeland ved Roskilde sidste uge i juli. Vores gruppe deltager med ca. 70 spejdere og det bliver så fedt at mødes til bål, telt og i samvær mange andre spejdere om sjove, udfordrende og berigende spejderaktiviteter. Lejrens tema er ”Fælles om fremtiden”, som for mig betyder, at vi som spejdere står sammen om at tage ansvar for den verden vi bor i, både om naturen og de mennesker vi deler den med. Og som spejdere deler vi på tværs af lande, aldersgrupper og livsholdninger de samme værdier, og hvor vi har fælles ambition om at efterlade verden lidt bedre end vi modtog den. Vi er et fællesskab, som løfter hinanden og løser udfordringer, som måtte opstå. Og vores fællesskab skal gøre en forskel.

Det eneste planlagte jeg skal gøre i løbet af sommeren på familiens sejlads, er at nyde nogle pauser til stilhed, udsigt og mærke efter. Og er tiden til det, så vil jeg lytte til podcast fra Zetland. De er verdens bedste podcastmagere, som kræver tid og rum til fordybelse og refleksion. Du skulle tage og prøve Zetland. Hav en god sommer.