fbpx

Lad os holde tempoet og ikke miste væksten i Køge kommune 

I år tog min familie og jeg efter længere tids forberedelse ud på vores livs familieeventyr. Vi rejste over sommeren fire uger til Tanzania med bl.a. bestigning af Kilimanjaro og dykning på Zanzibar. Det blev en unik sommerferie for os med tid til nærvær, eftertænksomhed, masser af fysiske strabadser – og ikke mindst tid til at komme helt væk og ”mærke” vores hverdag i Danmark på afstand.  

Nu tilbage på jobbet med fornyet energi kan jeg se, at vi her i køgeområdet skal holde momentum for at udnytte Køge kommunes unikke vækstpotentialer. Det skal være vores fælles mål det kommende efterår at gøre det nemt og attraktivt at drive virksomhed overalt i hele Køge kommune. Fakta er, at sunde og stærke virksomheder giver gode jobs, som igen er basis for det skattegrundlag, der er fundamentet for områdets velfærdsydelser. Modsat vil ringe erhvervsvilkår lede til, at de lokale virksomheder mister konkurrencekraft, og det vil forringe områdets jobskabelse. Og i sidste ende vil virksomhederne flytte, og det bliver svært at tiltrække nye virksomheder til et ellers ”på papiret” yderst attraktivt erhvervsområde.

Hovedopgaven bliver derfor at holde tempoet oppe i udrulningen af den erhvervspolitik, som byrådet med borgmesteren og erhvervsudvalgslederen i spidsen vedtog tilbage i maj måned.

Erhvervspolitikken har ingen værdi i sig selv. Det er hverdagens handlinger fra myndighedernes og politikernes side, som gennem love og sagsbehandling sætter rammen for virksomhedernes virke. Derfor er det meget vigtigt, at vi fortsat står sammen om implementering af de gode forslag i erhvervspolitikken.

Tilgangen og rettesnoren i dette arbejde må være at sætte virksomhederne i centrum. Vi skal sammen arbejde ud fra en vindermentalitet, hvor vi holder foden på speederen og ikke går ned i gear, men i stedet gør os dygtige til at udnytte områdets vækstmuligheder til gavn for nuværende som nye borgere. Ved at gøre vores bedste, kan vi netop holde tempo og skabe en vækst i balance. En vækst som bygger på køgeområdets unikke muligheder og dermed giver områdets borgere finansiering til at kunne få nogle af Danmarks bedste forhold, når det gælder børnehaver, daginstitutioner, folkeskoler, ældreboliger og hjælp til syge og udsatte.

Jeg ser særligt tre ting, der er vigtig at tage fat på ved første udrulning af erhvervspolitikken:

1) Fremtidens arbejdskraft. Hvordan kan vi fortsat hjælpe virksomhederne med tiltrækning og fastholdelse af fremtidens kompetente medarbejdere bedst muligt. Særligt skal der sættes fokus på socialt ansvar og i den forbindelse kan nævnes, at Connect Køge tilbyder dig et inspirerende Business Breakfast d. 19. september på Junckers om Fremtidens arbejdsplads – se mere her.

2) En afklaring af, om der skal placeres en kombiterminal i Køge. Beslutningen om en kombiterminal i Køge ligger i naturlig forlængelse af den nye jernbanekorridor København-Ringsted over Køge, samt kommende åbning af den faste forbindelse over Femern Bælt. Køge er et oplagt sted til placering af en kombiterminal. Her tæt på hovedstaden, tæt på havn, tæt på motorvej og tæt på jernbane. Det vil være en sund bæredygtig investering med mange jobs og give værdi til hele transportcentret.

3) Plan og strategi for styrkelse af Køge bymidte. Handelslivet i Køge er udfordret på omsætningen. Det er bydende nødvendigt at få skabt de bedste forudsætninger for en sund købstad. Basisforholdene skal bare være i orden for detailhandlen, når det gælder gode parkeringsforhold, toiletforhold, skiltning, attraktive torve og gode fællesarealer.

Ja, tilbage efter en god sommerferie er der nok at tage fat på. Vi må smøge ærmerne op og sammen have modet og viljen til at holde tempoet.