fbpx

Kæmpe succes med Raketvækst

Mayday 2

Et nyt spændende år med fokus på vækst er i vente for mange virksomheder. Men hvilke konkrete indsatser er man som ejerleder nødt til at tage stilling til, hvis man vil realisere sine vækstmål og skabe succes med sin virksomhed?

Med nye vækstværktøjer i rygsækken har tre tidligere RaketVækst-deltagere modtaget den præstigefyldte gazelle-pris ved at repræsentere en af de hurtigst voksende virksomheder i Køge Kommune.

”Det er en stor cadeau, at man som håndværksmester kan modtage en gazelle, selvom det aldrig har været vores intention at gå efter den. Men vi blev naturligvis meget forbløffet og er utrolig stolte over, hvad vi som vækstvirksomhed har formået. For os og især mig som ejerleder er jeg fuldt ud bevidst om, at vi kun er lykkedes ved at have alle medarbejderne med ombord,” siger Peter Dahlgaard, der ejer anlægsgartnerfirmaet Dahlgaard ApS, og som har deltaget i begge RaketVækst-forløb.

”RaketVækst har på mange måder været en katalysator for virksomhedens vækstrejse. Jeg har fået styrket min tilgang som ejerleder, hvor der er blevet lagt en veldefineret handleplan med klare mål for forretningens videre udvikling. Og så i denne proces er det altafgørende at inkludere sine medarbejdere, hvilket er årsagen til at virksomhedens projektleder også har deltaget i et RaketVækst-forløb. Dette giver en bedre forståelse af vores forretningsstrategi, som aldrig vil kunne realiseres uden opbakning fra resten af teamet.”

Realiser dine handleplaner 

Med et RaketVækst-forløb er der lagt op til helt nye måder og metoder at anskue sin egen virksomhed på. Forløbet strækker sig over tre dage, hvor der intensivt bliver gået i dybden og specifikt set nærmere på rollen som ejerleder og ens forretningsgrundlag.

”Kurset er for alle ejerledere, uanset om du har drevet forretning i et halvt år eller nærmer dig 20-års jubilæum i egen virksomhed, men kan have brug for at genfinde motivationen og gejsten. Her får du nye perspektiver på måden at drive forretning på. Alle problemstillinger bliver taget op – store som små, da uskyldige dagligdags petitesser kan have større indvirkning på virksomhedens vækst, end man som ejerleder måske havde forestillet sig. Kurset giver samtidig rig mulighed for at få sit eget personlige rum med en af os forretningsudviklere. For os er det helt essentielt, at vi sammen får lagt en handleplan med konkrete mål, man som ejerleder herefter kan arbejde ud fra,” udtaler underviser og forretningsudvikler Carsten Lindschmidt fra Erhvervshus Sjælland.

Mikael Holck, der ejer virksomheden Tømrer- og Snedkermester Mikael Holck ApS, husker tydeligt hvilken markant forskel det har gjort at have deltaget i RaketVækst.

”Jeg har deltaget i begge forløb, som har været utrolig givende. På RaketVækst får man et helt nyt syn på sin egen virksomhed, hvor dygtige men også meget direkte forretningsudviklere ikke lægger fingrene imellem i forhold til, hvad de ser virker og ikke fungerer optimalt. Her bliver du direkte udfordret på din forretningsstrategi – noget som kun styrker og fremmer din virksomheds vækstpotentiale. Efter kurset skal det virkelige arbejde stå sin prøve, hvor du er nødt til at prioritere og få implementeret de nye arbejdsprocesser, hvis du fortsat vil drive en økonomisk sund forretning,” siger Mikael Holck.

Som ejerleder står man ofte i en situation, hvor en stor del af ens fokus udelukkende er koncentreret omkring vækst. Men for Thomas Vrou, der ejer Mayday Vinduespolering ApS er det først og fremmest nødvendigt at prioritere andre vigtige parametre, hvis man skal positionere sig som en kvalitetsbevidst virksomhed.

”På RaketVækst fik jeg en dybere indsigt i, hvordan et fælles værdigrundlag i virksomheden er den rette vej til vækst. I Team Mayday arbejder vi ud fra principperne RMI, der står for Rigtig Mental Indstilling – noget vi alle har med os, når vi er ude på opgaver samt skal rekruttere nye kollegaer. Det handler nemlig ikke om at være hurtigst – det handler om at være bedst! Jeg vil hellere have en mindre virksomhed, hvor vi kan efterleve, det vi lover vores kunder end at gå på kompromis med kvaliteten. Derfor har det altid haft stor betydning for mig at inddrage hele teamet, hvor medarbejderne selv har været med til at formulere vores værdisæt,” afslutter Thomas Vrou, som blev gazelle i både 2019 og 2023.

Sæt skub i den forretning med RaketVækst. Det næste forløb afholdes fra den 31. januar – 2. februar 2024. Klik her og læs mere…

Mayday

Thomas Vrou, ejer af Mayday Vinduespolering ApS

Mikael Holck, der ejer virksomheden Tømrer- og Snedkermester Mikael Holck ApS

Mikael Holck, ejer af virksomheden Tømrer- og Snedkermester Mikael Holck ApS

Peter Dahlgaard, ejer af anlægsgartnerfirmaet Dahlgaard ApS