fbpx

Julen er hjerternes fest

Nøglen til at få Ukrainerne i job

Julen er hjerternes fest, og jeg vil gerne slå et slag for, at vi alle fortsat holder fokus på at få Ukrainere i job. I dag er der fortsat op mod 100 Ukrainere i Køgeområdet, der mangler et job. Det er fortrinsvis yngre kvinder, og alle ukrainere er meget opsatte på at komme ud på det danske jobmarked og blive selvforsørgende. Og der må være mange ledige jobs, da ledighedstallene var helt nede på 1,7% svarende til 507 fuldtidsledige personer Køge kommune i september, som er et antal ledige langt under normalen. Jeg kan derfor kun opfordre alle virksomheder til at gentænke, om der er behov og muligheder for at hjælpe en eller flere Ukrainere videre i job. Og du skal ikke tøve ved at tænke på, at det er bøvlet. Det er nemt at få hjælp til ansættelse af en Ukrainer. Nemmest er det at kontakte Integrationskonsulent Anette Sofia Celest Ciraklar, tlf. 24 21 90 58. Videre kan jeg anbefale følgende links:


Fælles inspiration kan vi få, ved at se til Lemvig Kommune, hvor de er superdygtige til at få mange Ukrainere i job. I Lemvig har de fundet nøglen: 75 procent af ukrainske flygtninge er i ordinært job og der er ingen kø på Jobcentret i Lemvig. I Lemvig har succesen været, at de ukrainske flygtninge er blevet modtaget med åbne arme af det lokale erhvervsliv og den lokale jobcenterchef Lene Nørlund oplyser, at jobindsatsen er resultatet af mange forskellige aktører og faktorer, som har spillet sammen, hvor Jobcentret og Integrationsafdelingen har haft en central rolle. Jobcenterchefen fortsætter, at civilsamfundet har stået sammen, herunder foreningslivet med en god modtagelse, som de ukrainske flygtninge har fået i lokalområdet. Vi har i forvejen en del østeuropæere i Lemvig, og det er også mange af dem, som har stillet deres netværk til rådighed. Så de har fra starten følt sig velkommen og er blevet mødt med stor sympati og hjertevarme, siger Lene Nørlund. Læs den gode historien fra Lemvig – klik her.

Vi skal huske at fejre og hylde de dygtige virksomheder og erhvervspersoner
Året er snart omme og tiden er kommet til at gøre tavlen op og se tilbage på de gode erhvervsindsatser. Vi vil i Connect Køge i første omgang samle og hylde 32 dygtige Gazeller, som er kommet til hos os i årets løb. De er inviteret til borgmestertale og hyggeligt netværk d. 14/12 kl. 16.00 på Bistroen Skippers Dreng i Køge. Videre driver vi ”Made in Køge” kampagnen, som netop nu løber med en ugentlig præsentation af særlige dygtige nominerede virksomheder i forskellige kategorier, der dyster om at vinde årets titel i kategorien og på værdig vis blive hyldet og fejret ved Connect Køges Nytårskur d. 26. januar 2023 – se det spændende program for Nytårskuren og husk at melde dig til nu.