fbpx

Nytårshilsen: 2023 kræver sammenhold

2022 bød på store og uventede forandringer. Krig i Ukraine, energikrise, inflation, rentestigninger og ukontrolleret corona smitte i Kina. Ja, 2022 var et udfordrende år. Dog også et mulighedernes år for de driftige, modige og forandringsparate virksomheder. Heldigvis har vi her i Køge kommune netop mange dygtige virksomheder og dedikerede personer. Du kan se nogle af de mest succesfulde virksomheder og erhvervspersoner under vores ”Made ind Køge kampagne”, hvor jeg vil opfordre dig til at gå i linket her, og give dig tid til at stemme på din favorit til årets erhvervspriser, som bliver uddelt ved Nytårskuren for erhvervslivet d. 26/1 på Tapperiet.

Skal jeg vove pelsen og give et forsigtigt bud på 2023, så vil året forsat byde på store forandringer og blive et yderst interessant år. Jeg tror, at 2023 lægger trist ud. Vi har stadig krig i Europa. Vi har fortsat inflation. Vi er stadig i en periode med økonomisk nedgang. Det vil dog formentlig vende til det bedre allerede i løbet af foråret 2023. Kineserne får kontrol over coronanen og få stabilisere økonomien. Ukraine vil indlede en offensiv til foråret og forhåbentlig have styrke til at genvinde stort terræn tilbage fra Russerne. Omkring Ukraine er mit ønskescenarie, at vi til sensommer 2023 ser seriøse tegn på fredsforhandlinger, som fører til varig fred inden udgangen 2023.

På den hjemlige bane udtaler topøkonomer, at den lange optur på arbejdsmarkedet er slut. Vi vil fortsat i 2023 se opbremsning i dansk økonomi. Stigende antal konkurser og langt færre kommer i arbejde. Mange må se sig om efter nyt job i 2023 og flere skal omstille sig til nye brancher og nye opgaver.

Meget glædeligt vil Køge Kommune har i 2023 formulere en enkel og klar erhvervspolitik med tydelig vision, retning, mål og handleplan for erhvervsudviklingen. Connect Køge bistår i processen og have fokus på, at erhvervslivets behov og ønsker bliver fundamentet i erhvervspolitikken. En sidegren vil være klare indsatser i den lokale erhvervsservice, så du oplever en proaktiv og erhvervsvenlig kommune. Alle nødvendige tiltag, som til sammen skal forstærke en allerede god vækstudvikling i vores område.

Hos os byder 2023 også på nyt. Connect Køge har tre hovedopgaver her ved årets start. Dels forberedelserne til vores nytårskur, som vi glæder os utroligt meget til at fejre sammen med dig d. 26/1 – er du ikke meldt til, så kan det stadig nås og programmet er bare spændende – tjek her. For det andet fortsætte vores omstilling og modernisering af turismeindsatsen. Vores strategi er proaktive indsatser i tæt samarbejde med områdets turistoperatører. Det handler kort om meget mere destinationsudvikling og placebranding, end om at vise vej rundt i byen. For det 3. og meget SPÆNDENDE, så opstarter vi her primo 2023 vores Connect Køge Business Club. Her vil vi sætte fagligt fokus på din virksomheds udviklingsmuligheder. Samtidigt inviteres du ind i et stærkt fællesskab af visionære virksomheder fra lokalområdet. Målet er at vi i Connect Køge Business Club skaber et mødested for ambitiøse virksomhed, der søger inspirerende netværk, faglig sparring og udsyn. Og også vil bidrage til en fælles bæredygtig udvikling.

Alt i alt er jeg optimistisk og ser fortrøstningsfuld på 2023 – og med et stærkt sammenhold, udnytter vi årets muligheder.