fbpx

Tid til at sætte fokus på forsygningskrise og input

På kanten af en forsyningskrise


Vi står midt i et økonomisk paradoks. For på den ene side oplever vi en stor vækst og fremgang i stort set alle dele af erhvervslivet, og langt de fleste af virksomhederne er gennem pandemien. Ja, økonomerne vurderer, at væksten i Danmark kan forventes at være den højeste i 15 år. På den anden side hober problemerne sig op, som kortfattet handler om forsyningskrise på arbejdskraft og indsatsfaktorer. I dag ligger gigantiske containerskibe stille, da der mangler lastbilchauffører til at flytte containere. Vi ser konsekvensen af dette ved, at virksomhederne overbyder hinanden for at vinde kampen om de sparsomme ressourcer til produktionen. Følgevirkningen er markant stigende råvarepriser på alt fra mad, tøj, energi og metaller. Forbrugerne må derfor vente længere på varerne, som bare bliver dyrere og dyrere. På lokalt plan oplever de store virksomheder nok mindre flaskehalse end de mindre virksomheder, men alle er ramt af flaskehalse udfordringer, og den største udfordring er aktuelt manglen på dygtige medarbejdere, hvilket medfører, at virksomheder må sige nej til ordre. Se også denne analyse fra DI.  

Fremtidens væksteventyr i Køgeområdet

Connect Køge vil i de kommende måneder indsamle input fra erhvervslivet til Køge Kommunes kommende nye erhvervs- og turismepolitik, som skal formuleres i 2022. Det skal være en erhvervspolitik skrevet for erhvervslivet og med erhvervslivet. Og med klare visioner, strategi og handleplan. Formålet er at samle os om at skabe Køges fremtidige væksteventyr og base for tusindvis af flere job i 2030. Konkret vil vi sammen med Køge Kommune få afdækket potentialerne med viden og fakta for en række ”mulighedsrum” for Køgeområdets videre vækst.
Mulighedsrummene som bygger på Køges styrker og er f.eks. områder som 1). Køge Nord (kontor og administration), 2). Supersygehus (lægemiddel-, healthtech-, medico- og biotekvirksomheder), 3). Den grønne omstilling af STC, 4). Kombiterminal i tilknytning til Femern forbindelsen, 5). Oplevelsesøkonomi og turisme, 6). Handelslivet og udvikling af Køge midtby. Vi vil gøre alt for, at alle holdes tæt til processen, så din mening og viden kan komme i spil. Husk, at du altid er velkommen til at ringe til Allan Munch, 30831077, hvis du har en mening om fremtidens erhvervsudvikling i Køge.