fbpx

På tur med DI’s valgbus

Direktørens hjørne

Jeg havde fornøjelsen af at være med på DI’s valgbus fra Køge Torv d. 27/10. Fra morgenstunden gik turen først til Ingemann Components A/S, hvor Dorthe Hillerup Vedsted og et veloplagt personale viste rundt og gav kaffe. Virksomheden producerer plastkomponenter til belysningsindustrien og arbejder for at finde den bedste optiske løsning til deres kunder. Udfordringerne fra virksomheden handlede om infrastruktur og arbejdskraft. F.eks. kom der ønsker frem til kommunalpolitikerne om bedre busforbindelser i myldretiden til Bjæverskov. Virksomheden ønsker også bedre samarbejde med jobcentret. Endelig blev der drøftet, hvordan vi kan blive bedre til at tiltrække nyuddannet ledige fra hovedstaden til erhvervslivet i Køgeområdet.

Fra Ingemann gik turen videre nordpå til Hovmand A/S, hvor Søren Hovmand bød inden for i de nye og flotte lokaler. Virksomheden kom til Køge fra Sorø i 2019 og er en af verdens førende producenter af løftevogne og løfteværktøjer med stor eksportandel bl.a. til Tyskland. Søren har ikke selv haft stor direkte kontakt til Køge Kommune, idet bygningen er lejet og udlejer har stået for opførelse og al myndighedsarbejdet i den henseende. Men Søren fandt det pudsigt, at Køge Kommune ikke bød ham og virksomheden velkommen til byen og gerne med borgmester i front og introducerede ham for netværk og nyttige kontakter, da de flyttede ind primo 2019.

Det skal bemærkes, at jeg umiddelbart efter min tiltræden d. 1/8 2019 netop prioriterede virksomhedsbesøg hos Søren Hovmand, og siden har vi i Connect Køge etableret en procedure med velkomstbrev til samtlige alle nye virksomheder😉. Men kontakten til virksomhederne kan altid forbedres, og Sørens eksempel viser, at vi sammen med politikerne og topembedsmændene skal komme mere ud og være i tæt kontakt og dialog med erhvervslivet.

Vi griber de gode forslag med DI

Connect Køge og jeg vil naturligvis gribe de gode forslag og bolde. Noget af det første er at indlede et samarbejde med DI om tiltrækning af nyuddannet akademikere til Køgeområdet. Dertil skal vi have systematiseret mange flere virksomhedsbesøg og tæt samarbejde med byrådspolitikerne. Tiltag som kan iværksætte lige på den anden side af kommunevalget.

Afslutningsvis vil jeg takke DI for turen og det gode initiativ. Og jeg kan glædes over, at der er politisk vilje hele vejen rundt til, at det skal være nemt at drive virksomhed i Køge, og politikerne vil prioritere høj erhvervsvenlighed. Det lover godt. Nu er opgaven at omsætte gode intentioner til konkret handling.