fbpx

Ny investorplatform skal sætte skub i Køgevirksomheders vækstrejse   

Connect Køge lancerer i samarbejde med Addere Revision og DreistStorgaard Advokater en ny investorplatform Connect Køge Invest. En platform som tilbyder investorinteresserede at gå sammen om at sætte skub i lokale virksomheders vækstrejse. Interesserede investorer inviteres derfor til informationsmøde den 3. juni fra kl. 16.00 til 18.00 hos Addere Revision i Den Hvide By.

Ambitionerne hos Connect Køge Invest er store. Connect Køge Invests mål er at samle investorer, der er villige til at købe andel i konglomeratet, og som derved får mulighed for at investere i de virksomhedscases, der løbende vil blive præsenteret. Med investeringerne bidrager investorerne til, at mindre virksomheder i lokalområdet kan få tilført kapital, kompetencer og netværk til deres udviklingsrejse. Samtidigt får investorerne mulighed for at gå sammen med andre investorer i mindre syndikater, når der skal investeres i virksomhederne. På den måde mindskes deres økonomiske risiko, og virksomhedernes kapitalkrav opfyldes nemmere.

– Vi er meget glade for det samarbejde, vi nu indgår i med to stærke spillere som DreistStorgaard Advokater og Addere Revision, om at skabe en efterspurgt platform for lokale virksomheder og investorer. I vores arbejde med virksomhederne, har vi ofte oplevet, at der mangler risikovillig kapital til væksten. Samtidig møder vi erfarne erhvervsfolk, der mangler en ramme for at lave investeringerne, som meget gerne må være lokalt forankret. Med Connect Køge Invest kan vi nu tilbyde den ramme for begge parter og forhåbentlig skabe et endnu bedre økosystem at drive virksomhed i, hvor flere bliver tættere forbundet, siger Allan Munch direktør for Connect Køge.

Overskud skal ud i lokalsamfundet 

Det er dog ikke kun virksomhederne og investorerne, der skal have gavn af samarbejdet. Ved hver enkelt investering er selve konglomeratet med som en af investorerne. Når andelene i virksomhederne på et tidspunkt sælges fra igen, vil et overskud ikke kun gå ud til investorerne, men også til Connect Køge Invest. Og da Connect Køge Invest skal fungere som non-profit, vil konglomeratets andel af overskuddet gå direkte ud til formål, der kan brande og udvikle området. 

– I Connect Køge arbejder vi hele tiden for at skabe et lokalområde, hvor det er nemt at drive forretning og skabe rammer for, at ressourcerne kan spille sammen til et større hele. Med Connect Køge Invest skaber vi en fundamental platform, hvor investorer og virksomheder kan skabe noget sammen og samtidig bidrage til at videreudvikle Køgeområdet som et attraktivt sted at drive forretning slutter Allan Munch direktør for Connect Køge.

FAKTA

Bag om Connect Køge Invest

Den moderne virksomhedsejer er meget opmærksom på, at den kapital der bliver skudt ind i virksomheden, ikke kommer uden erfaring, viden og netværk, der kan bakke den strategiske retning op. Derfor er syndikering, hvor flere investorer går sammen om at skyde kapital i virksomheden, ofte en stor fordel for virksomheden, da der bliver bidraget med viden og netværk fra mange investorer. Og her Kommer Connect Køge Invest ind i billedet. Connect Køge Invest skal skabe en platform, hvor investorer kan gå sammen om at understøtte og accelerere virksomhedernes vækstrejse gennem finansiering, erfaring og netværk. Connect Køge vil primært samle investorer og virksomheder fra den østlige del af Region Sjælland.

Ordforklaringer:

Konglomeratet

Et konglomerat er en virksomhedsform bestående af en moderkoncern, der driver minimum to eller flere meget forskelligartede virksomheder. Konglomerater er ofte store og multinationale.

Syndikat
Syndikering er betegnelsen, der bruges når flere investorer går sammen om at investere i et selskab. Én eller to af investorerne vil typisk være lead investor – ofte pga. af deres erfaring med det område selskabet befinder sig i, og de vil ofte også være mere aktive end de andre investorer.