fbpx

Køge byder på ægte julestemning i hyggelige omgivelser

Kom til Køge, og mærk julestemningen brede sig, og med titlen som Danmarks hyggeligste handelsby 2020, bliver julebesøget i Køge uden tvivl af den hyggeligste slags. Her er der ikke sparet på julebelysningen, og for børnene er der små, dejlige juleoplevelser i hele december måned.

Køge er en smuk middelalderby med et nænsomt restaureret bymiljø og et pragtfuldt torv, der i dag står som et af Danmarks bedst bevarede middelaldertorve. Herlighederne er mange, når man begiver sig rundt i Køge, og det er ikke et tilfælde, at den centralt beliggende købstad ad flere omgange er kåret til ”Danmarks bedste handelsby”, ”Danmarks mest servicemindede handelsby”, og i år som ”Danmarks hyggeligste handelsby”.

Handlen har altid været et centralt omdrejningspunkt for livet i Køge, og den måde byen og området har udvikler sig på. Det fornemmes tydeligt, når man besøger hele Køge kommune, for her er et dynamisk handelsliv med lækre restauranter og spændende butikker alle steder.

Lys og hygge alle steder i Køge

Med sin charmerende middelalderby, som her i juletiden er pyntet med smukke julelys og guirlander, byder Køge på den hyggeligste julestemning. Og på trods af at der er fokus på afstand og sikkerhed, indbyder hele byen til nærvær og hygge med sine nærmeste.

Sammen kan I nemlig besøge byens museer eller slentre en tur for at se de nye bydeles moderne arkitektur og de gamle stræder med de fine, flerfarvede bindingsværkshuse – heriblandt Danmarks ældste daterede bindingsværkshus. Alt sammen omgivet af smukt julelys og pynt.

På Køge Torv står for eksempel to flotte, lysende kronhjorte, som majestætisk står og kigger ud over torvet. Den ene er ovenikøbet Danmarks største lyskronhjort og måler 6,5 meter i højden og 5,5 meter i længden. Rundt om på de andre torve i Køge, er der også installeret smukke julelys konstellationer.

I løbet af julemåneden er der i hele Køgeområdet et væld af lærerige og sjove oplevelser i børnehøjde. Hver onsdag besøger julemanden Køge by og deler karameller ud, mens juletoget hver fredag tøffer gratis rund med juleglade børn. Samtidig byder VisitKøge på en gratis skattejagt, hvor børnene føres igennem byen med et skattekort. Undervejs skal de løse forskellige opgaver og til sidst venter en lille præmie.

Juleoplevelser i hele Køgeområdet

Er man til indendørs julestemning er mulighederne mange i hele Køgeområdet. For eksempel byder cafeerne og restauranterne på hygge og skønne julelækkerier, mens kirkerne rundt omkring holder flotte julekoncerter. Er der en opfinder gemt i maven, kan man besøge opfindernisserne værksted i Køges middelalderkælder ved Køge bibliotek. Her kan børn og deres voksne gå på opdagelse i opfindernissens værksted.

Hos VisitKøge kan man også opleve julestemningen til den helt store guldmedalje. Her er der pyntet flot op med blandt andet specialfremstillede, håndlavede nisser, som folk kommer fra nær og fjern for at se og købe.

FAKTA

Bonusinfo
På VisitKøges hjemmeside kan man se, hvor og hvornår alle julens aktiviteter finder sted rundt om i hele Køge kommune på www.visitkoege.dk.

Ønsker man mere information om Køge og omegnens mange herligheder, så kan man også klikke ind og læse på www.oplevkoege.dk. Her finder man, foruden tips og gode råd til oplevelser, også videoer af Bubbers første besøg i Køge, hvor han afprøver en masse sjove, hyggelige aktiviteter og oplever Køges smukke natur på nærmeste hold.

VisitKøge
Hos VisitKøge kan du få information om Køgeområdets mange oplevelser – hvor de ligger og deres åbningstider. Du kan få brochurer, hvor du kan læse mere om de enkelte seværdigheder og kort over området. Det er også her du får den personlige betjening og hjælp til, at du og din familie får den bedst mulige oplevelse, mens I er her.

Nisserne som er til salg hos VisitKøge koster mellem 10,- og 150,- kr., så der er nisser for en hver pengepung.

Kontaktoplysninger på VisitKøge:
Adresse: Vestergade 1, 4600 Køge
Telefon: 69 15 61 70
www.visitkoege.dk

Antal indbyggere i Køge kommune:
Ca. 61.000

Byerne i Køge kommune:
Foruden Køge består Køge kommune af byerne/landsbyerne:
Herfølge, Ll. Skensved, Ølsemagle, Lellinge, Algestrup, Tureby, Borup, Ølby, Gørslev, Bjæverskov, Vemmedrup og Ejby.

Kulturelle institutioner:
Køge Svømmeland, KØS – Museum for kunst i det offentlige rum, Gallerier, Museer. Desuden ligger der fire biblioteker rundt om i kommunen.

Infrastruktur:
Køge Bugt Motorvejen: ca. 38 km til Københavns centrum.
S-tog fra Køge Station: ca. 40 min til København.
Tog fra Køge Nord station: ca. 20 min til København.
Færgeforbindelse til Bornholm