fbpx

Få spændende fortællinger om Køges historie

Byvandring i Køge

VisitKøge har nu startet salget af billetter til forårets byvandringer med guide. Der er fem temaer at vælge imellem fordelt over ni turer. Den første byvandring bliver en kældervandring torsdag den 23. april. 

Foråret står for døren, så det er ved at være tid til at komme ud og nyde vejret i smukke Køge. En god måde at gøre det på er at gå med på en guidet byvandring. Der er fem forskellige temaer at vælge imellem: kældervandring, byvandring, kirkevandring, havnevandring og som noget nyt en vandring rundt i Køges gårdmiljøer. Her kan man få et kig ind i nogle af Køges charmerende gårdmiljøer og høre historier om, hvordan gårdene har fået deres navne som for eksempel Svogers Gård, Karetmagergården og Grisegården

Alle ture finder sted på hverdage kl. 19.00, og de varer ca. 1½ time. Under byvandringerne vil guiden blandt andet fortælle om tiden under hekseprocesserne, om byens udvikling til en moderne købstad og om udviklingen på Søndre Havn, alt efter hvilken en af turene man vælger at gå med på. Datoerne og temaerne for de guidede turer, finder man på www.visitkoege.dk eller i Køge Guiden 2020. Man kan også kigge ind hos VisitKøge på Vestergade 1 og høre, hvornår der er plads.

Har man ikke mulighed for at gå med på en af de faste aftenvandringer, og hvis man er en større gruppe, som for eksempel en gruppe medarbejdere eller familiemedlemmer, kan man med fordel bestille en guide til sin egen byvandring. Her kan man også selv ønske ugedag og tidspunkt.

Billetterne koster 65,- kr. og købes hos VisitKøge eller på www.billetto.dk (søg på ”byvandring Køge” eller ”havnevandring Køge”). Guiden på byvandringerne er tidligere turistchef Lars Nielsen.