fbpx

Vejledere på inspirationstur igen: Fremtidens arbejdskraft er et fælles ansvar

Samarbejdet mellem skoler og erhvervsliv i Køge, er afgørende for rekrutteringen af fremtidens arbejdskraft. Interessen og antallet af faglærte er faldende og de unge skal i højere grad kunne spejle sig i, at drømmekarrieren begynder med en erhvervsfaglig uddannelse.

Derfor inviterer Connect Køge endnu engang Køge Kommunes skolelærere, ungdoms- og uddannelsesvejledere med på en inspirationstur rundt til Køges erhvervsliv.

Tre virksomheder står klar til at slår dørene op for dagens gæster, med ønsket om dialog, samarbejde og en fælles retning. Og det er netop den fælles retning og det endnu tættere samarbejde der skal til, mener Uddannelseschef for EUC Sjælland, Ole Holm:

”Som erhvervsskole er samarbejdet med virksomhederne utroligt vigtigt! Vi er sammen om at uddanne morgendags faglærte, og det kræver at vi arbejder tæt sammen om mange ting; Rekruttering af elever til uddannelserne, matche virksomhed og lærling og samarbejde omkring lærlingens læring og trivsel.

Jo tættere og stærkere samarbejde, jo flere og bedre lærling kan vi sammen udlærer. I en tid med lav ledighed og rekrutteringsudfordringer i langt de fleste brancher (og ikke mindst faldende ungdomsårgange) er der kamp om de unge og ufaglærte. Skoler og virksomheder har sammen en fælles opgave. Jeg glæder mig til at se virksomhederne inde fra på denne inspirationstur og høre hvad de er optaget af.

Det er som nævnt anden gang Connect Køge inviterer undervisere og vejledere med på denne type inspirationstur, for at synliggøre de mange gode job- og karrieremuligheder Køge har at byde på. Denne gang går turen til maskinfabrikken J.E Pedersen, produktionsvirksomheden Fomaco og medicin-industriproducenten Novo Nordisk Pharmatech, der alle har et behov for kløgtige hænder og kloge hoveder. Ikke kun i dag, men også fremadrettet.

Hos Novo Nordisk Pharmatech er det Morten Stub, Training & Development Partner, der står klar til at byde underviserne og vejlederne velkommen og han har forberedt et spændende program for dagen.

”På Novo Nordisk Pharmatech glæder vi os over at støtte lokale initiativer som dette. På den måde håber vi at bidrage til, at øge opmærksomheden på de mange spændende karriereveje og muligheder vi tilbyder. Vi håber, at dette initiativ på længere sigt kan medvirke til, at endnu flere unge vælger at blive og arbejde i Køgeområdet” udtaler han.

En af dem der har tilmeldt sig denne kommende inspirationstur 2.0, er klasselærer og valgfagslærer i ”Arbejdskendskab”, Cecilie Thorst. Hun er ikke i tvivl om aktualiteten af dette tilbud og ser det som en stor værdi for hende i den videre undervisning.

”Min fornemmeste opgave som lærer, er at bygge bro fra elevernes folkeskole til deres videregående uddannelses- og arbejdsliv. Alt giver mere mening, når man ved, hvad man skal bruge det til. I mit job som lærer, bruger jeg derfor meget tid på at lade eleverne vide, hvad der venter dem.”

Dette arrangement er således en enorm gave, både for os som undervisere der inspireres, og for eleverne som vi kan komme hjem med fornyet inspiration til. Desuden for virksomhederne også mulighed for at gøre opmærksom på dem selv som mulig kommende arbejdsplads for eleverne. Jeg glæder mig helt vildt – og jeg ønsker en fortsat øget opmærksomhed på vigtigheden i at skabe sammenhæng mellem folkeskole, uddannelse og job.” 

Inspirationsturen afholdes d. 26. september 2024 og er finansieret af Køge Kommunes arbejdsmarkedsråd.

Ole Holm, Uddannelseschef for EUC Sjælland

Morten Stub, Training & Development Partner, Novo Nordisk Pharmatech

Cecilie Thorst, klasselærer og valgfagslærer i ”Arbejdskendskab”