fbpx

Kom med bag facaden, og få et kig ind i det fremtidige Køge Nord

Billede af guiden på turen Bag facaden

Over de næste år er der fuld fart på udviklingen i Køge Nord. På et 200 hektar stort område bag Køge Nord St. skal der bygges 1600 nye boliger og over 4000 arbejdspladser. Sammen med KLAR Forsyning tilbyder VisitKøge nu en guidet tur rundt på den ellers aflukkede byggeplads. Her får deltagerne et unikt indblik i den spændende udvikling, der sker i den nye bydel. Turen finder sted den 7. september 2021 kl. 19.00.

Køge Nord tegner til at blive en flot bydel med en vigtig vision. Visionen er, at Køge Nord skal være en bæredygtig og klimasikret bydel, hvor blågrønne regnvandsløsninger giver merværdi for borgerne. Med de strenge miljøkrav der er her i Danmark, kræver det nye og innovative renseløsninger for at kunne løfte denne opgave – og den opgave står KLAR Forsyning for.

Normalt er der ingen adgang til KLAR Forsynings byggepladser, men tirsdag den 7. september kan alle interesserede komme med på en guidet tur rundt på byggepladsen. Billetterne kan købes hos VisitKøge eller på www.billetto.dk.

På tur rundt i en bæredygtig bydel

Guiden på turen er Bettina Precht Simonsen, som har sin daglige gang hos KLAR Forsyning som projektleder. Under turen vil hun dele ud af sin viden, så deltagerne både får set og hørt om, hvordan KLAR Forsyning håndterer regnvand i den nye bydel, arbejder med bæredygtige løsninger og skaber rekreative friarealer med plads til en mangfoldig natur. Deltagerne kommer også forbi et færdigetableret blågrønt område i nærheden af byggepladsen.

Billetter og mødested

Den unikke tur bag facaden finder sted tirsdag den 7. september med start kl. 19.00 og varer ca.1 1/2 time. Turgruppen mødes ved DSB skiltet ved Nordstjernen lidt før kl. 19.00, hvor turistkonsulenterne Ulla Dahrup og Kirstine Christiansen fra VisitKøge står og tager imod. Da den guidede tur foregår på en byggeplads, anbefales det, at deltagerne kommer i praktisk fodtøj.

Billetprisen for turen er 65,- kr. og kan købes hos VisitKøge i Vestergade 1 i Køge eller via www.billetto.dk.

På billedet ses guiden Bettina Precht Simonsen.

Praktisk information:

  • Mødestedet: Ved DSB skiltet ved Nordstjernen
  • Parkering: P- pladser ved Køge Nord station
  • Da det er en byggeplads, så kom i praktisk fodtøj