fbpx

En ny start med Løsningsfokuseret Dialog

Køge Kommune ligger nummer 67 på Dansk Industris liste over erhvervsvenlige kommuner. Altså pænt langt nede på DI listen i forhold til mine og Køge Kommunes ambitioner. Ikke mindst set ud fra områdets erhvervsmuligheder. Erhvervsvenligheden skal blive bedre i Køge kommune!

Og heldigvis står vi i dag med et stærkt udgangspunkt for at gøre det bedre og arbejde os op i toppen af DI listen.

Sagen er, at politikerne i Køge Kommune har sat sig for, at Køge er en erhvervsvenlig kommune. Kommunen arbejder derfor målrettet sammen med Fonden Connect Køge efter at gøre det nemt at drive virksomhed over alt i Køge kommune. En indsats der vil glæde jobskabelsen og en bæredygtig udvikling.

I praksis ses det lige nu ved etablering af Én indgang for erhvervslivet i Køge Kommune.  Et set-up, som skal skabe en smidig dialog og vejledning for virksomheder – uanset om det drejer sig om byggesager, planlov eller miljøspørgsmål. Pernille Remming er ansat til denne funktion med titlen ’Virksomhedsambassadør’. Hun  skal fungere som det centrale bindeled mellem erhvervslivet og Køge Kommune.

Sideløbende med dette tiltag, og meget afgørende for succes med at opnå god erhvervslighed, er at myndighedernes fokus flyttes til at se på løsninger og muligheder i stedet for begrænsninger. Det handler om et tankesæt i måden, som myndigheder møder virksomheden på. Et tankesæt der går efter at etablerer en konstruktiv dialog og hjælpe virksomhederne med at skabe visioner og se muligheder. Det er en vildt spændende proces, og som helt sikkert vil føre til gode resultater.

Nu er succes med god erhvervsvenlighed ikke alene Køge Kommunes ansvar. Virksomhederne og deres ledelser skal sørme også vise den rette indstilling og vilje til samarbejde om den lokale udvikling. Jeg kalder det, at vi alle skal mødes i en ”Løsningsfokuseret Dialog”. Kort sagt går det ud på, at du som virksomhedsleder starter med at sætte en streg over eventuelle historiske negative oplevelser med Køge Kommune. Lad os alle sammen starte på en frisk og møde hinanden med et positivt sind og søge den Løsningsfokuserede Dialog.
Det er også vigtigt, at du kommer så tidligt som muligt frem med dine planer for udvikling af virksomheden til forvaltningen. Det gør det nemmere for alle at hjælpe dig videre med en god løsning. Savner du ellers sparring eller mangler hjælp til din videre udvikling? Så kan du altid ringe til Connect Køge på 3083 1077.