fbpx

Efterlysning efter lokaler til indkvartering af Ukrainske flygtninge

Direktørens hjørne d. 31. marts

Krigen i Ukraine skaber historiske store flygtningestrømme ud i hele Europa. Lokalt kan vi forvente at skulle modtage godt 1000 ukrainere i den nærmeste tid. Lige nu er der derfor akut behov for at finde egnede lokaler i Køge kommune, der kan rumme flere mennesker og familier. Ukraine-koordinator Anne Kirstine Nøhr fra Køge Kommune vil derfor meget gerne høre fra din virksomhed, hvis I har nogle større lokaler stående, som giver adgang til køkken og bad og kan være et  midlertidigt hjem flere personer (familier) i en længere periode. Møblement til lokalerne hjælper kommunen med.


Altså har du selv ledige lokaler eller kendskab til nogen, så kan du gøre en stor forskel og hjælpe ukrainske flygtninge. Tøv ikke og send mail til ukraine@koege.dk eller ring til Anne Kirstine på tlf. 2035 9664. Sammen kan vi med vores store hjælpsomhed og fællesskabsfølelse lige nu gøre en stor forskel for hårdt trængte mennesker, som savner et fredeligt værested og et midlertidig hjem.  


Husk at bruge ”Din ene indgang” til Køge Kommune – en erhvervsservice i topklasse

Jeg kan kun opfordre dig til at benytte ”Én indgang” funktionen. Det er kommunens Task Force Erhverv set-up, som betyder, at man som erhvervsdrivende henvender sig ét sted. Du kan gøre det på mail til enindgang@koege.dk eller ringe til Susan Bladt på tlf. 23 31 97 70. Døgnet rundt kan du også træffe Connect Køge på tlf. 3083 1077.

Målet er, at der hurtigt bliver taget hånd om alle de forskellige tekniske myndighedsspørgsmål, som du kan gå med. Du skal opleve, at det er nemt og overskueligt at komme i kontakt med Kommunen, uanset om din virksomhed har brug for at ansøge om byggetilladelse, miljøgodkendelse eller noget helt tredje. Connect Køge står altid klar til at sætte et møde op, hvis der er tale om mere komplicerede emner. På mødet samles relevante fagmedarbejdere til en uforpligtende snak om, hvordan du som virksomhed kan komme videre fra idé til ansøgning.

Al begyndelse er svær og oplever du bøvl med din kontakt til kommunen, så giv mig besked herom. Jeg samler sammen og giver feedback til forvaltningen, så vi hele tiden kan sikre dig den bedst mulige erhvervsservice. Ring 30831077.