Sammen redder vi liv: Cook Medical Danmark

I Bjæverskov finder man Køge Kommunes største private arbejdsplads, hvor 700 medarbejdere hver dag er med til at redde liv i hele verden.

Som en global koncern med over 60 års erfaring og ca. 10.000 ansatte på verdensplan, er Cook Medical en ledende aktør inden for produktion af medicinsk udstyr.

Direktør Thomas Gabriel er i den grad bevidst omkring det altafgørende arbejde virksomheden er med til at levere hver eneste dag.

”Som pioner på området vi ved, at for enden af hvert enkelt device, er der en person, som formentlig snart vil dø, hvis han eller hun ikke får sat et stent ind. I Bjæverskov redder vi, og de stents og filtre vi producerer, 40-50.000 liv på verdensplan hvert år.”

Hos Cook Medical står man i spidsen for avanceret produktudvikling og fremstilling af såkaldte filtre og stents, der på den mest skånsomme måde via blodårerne afhjælper alt fra åreforkalkninger til livstruende blodpropper.

Kvalitetssikring har naturligvis høj prioritet, da det livsvigtige udstyr er særdeles overfølsomt overfor partikler, og i den proces er dokumentation en vigtig faktor, hvor alle devices kan spores.

Hos Cook Medical betegnes et unikt fællesskab som ”One Team” – en samhørighed, der igennem flere år er opbygget på integritet og seriøsitet.

”Alle vores medarbejdere spiller en vigtig rolle, hvor fundamentet for at være her er, at man gør sig umage for at være en del af fællesskabet,” udtaler Thomas Gabriel, der har en klar mission for den innovative koncern.

”Vi ønsker, at Cook Medical forbliver et godt sted at arbejde i mange år fremover, hvor vores engagement og initiativer forhåbentlig kan bidrage positivt til den lokale erhvervsudvikling.”  

Cook Medical investerer ikke kun i sundhed, men også i bæredygtighed og forbedringer. Virksomheden har i løbet af sidste år lavet 179 forbedringer – små og store, hvor medarbejderne bl.a. har bidraget med inputs.

Derudover har man etableret Cook Fælled, et biodiversitetsprojekt – der samtidigt er et fælles, grønt udendørsareal som både medarbejdere og lokalsamfund kan benytte.

Cook Medical har desuden planer om at forbedre sit Carbon Footprint.

”Vi synes, det er vigtigt at støtte op om grønne tiltag, og det var en nem beslutning at støtte det nye Bjæverskov Fjernvarme, hvor man ønsker at bruge overskudsvarmen fra Energinets transformerstation til at skabe fjernvarme. At udnytte overskudsvarmen i stedet for at forbruge ressourcer på at producere egen varme vil reducere vores footprint. Reducering af footprint, et lokalt projekt – og et grønt projekt – så bliver det næsten ikke bedre.” fastslår Thomas Gabriel.

”Det er vores fælles ansvar at sikre, at vi, som virksomhed, ikke blot gør en forskel i dag, men også skaber en bæredygtig fremtid for de kommende generationer,” fortsætter Thomas Gabriel.

Klik her og læs mere om Cook Medical Danmark: https://www.cookmedical.eu/

Se alle medlemmer
Thomas Gabriel 2024