Velkommen til Fonden DBK

I Connect Køge Business Club byder vi velkommen til vores nye medlem Fonden DBK og support og teknikchef Johnny Hemmingsen.

Fonden DBK binder hele den danske bogbranche sammen og har eksisteret i mere end 125 år. De håndterer logistik og distribution for flere end 700 forlagsvirksomheder og 450 boghandlere i landet fra det store lager i Køge, med plads til intet mindre end 27.000 paller, samt fra en mindre facilitet i Haslev.

Hele 15.000 forskellige bogtitler håndteres dagligt fra pluklageret og sendes videre til enten boghandlere eller private, som har købt deres bøger online. Dermed har stort set alle bøger i landet, der ender på hylderne hos enten boghandlere eller hjemme i bogreolen, været forbi DBK for håndtering på både lager og distribution.

Hos DBK er det et klart mål at være en værdiskabende samarbejdspartner for hele bogbranchen, ved at bidrage med nytænkning og udvikling af branchens samhandel. Det betyder, at udvikling er en fast del af hverdagen, når der arbejdes med at skabe helt nye løsninger og optimering af eksisterende måder at handle sammen på i branchen.

Grøn omstilling og klimafokus fylder markant i hverdagen hos DBK. Det udmønter sig konkret på tre forskellige områder: 1) Ved bl.a. at anvende bæredygtig FSC-mærket emballage til bøgerne, 2) Løbende afdække mulige energiforbedringer af processer og drift af faciliteterne, 3) Fokusere på hvordan bogens rejse fra produktion til slutkunde kan gøres mere grøn end den er i dag, hvor det foregår med dieseldreven lastbil.

DBK har ca. 100 medarbejdere, hvoraf 70 fungerer i lager- og logistikfunktionen 24/7 året rundt. De resterende 30 medarbejdere er beskæftiget i administration og udvikling.

Klik her og læs mere om Fonden DBK: https://dbk.dk

Se alle medlemmer
DBK Johnny