fbpx

Vækstfabrikken Køge får nye lokaler og nye tilbud på hylderne

Vækstfabrikken Køge slår den 1. maj dørene op i nye lokaler i centrum af Køge med nye tilbud til opstartsvirksomheder i Køge kommune. Målet er at skabe et nyt stærkt iværksættermiljø. Vækstiværksættere har allerede nu mulighed for at lægge billet ind på en kontorplads på Vækstfabrikken Køges nye lokation.

Vækstfabrikken i Køge, der tilbyder et udviklingsmiljø for lokale, ambitiøse iværksættere, flytter til nyrenoverede lokaler i Nørregade i centrum af Køge. Det sker for at rykke det levende iværksættermiljø tættere på resten af Køges erhvervs- og kulturliv. Samtidig er strategien for Vækstfabrikkerne blevet tilpasset, så der nu kommer endnu skarpere fokus på virksomhederne udviklingsrejse og deres indbyrdes netværk.

Bag Vækstfabrikken Køge står Erhvervshus Sjælland og Connect Køge og målet er, at det skal være meget mere end bare et kontorhotel. Med de rigtige rammer og en målrettet facilitering, vil de skabe bedre muligheder for at mindre virksomheder kan identificere og udvikle en profitabel forretning.

– På Vækstfabrikken Køge vil man opleve, at man flytter ind i et miljø, hvor der er interesse og stor opmærksomhed for de virksomheder, der lejer sig ind. Vi vil skabe et miljø, hvor virksomhederne og eksterne relevante interessenter får lyst til at engagere sig i hinanden, så man får et relevant netværk, der yder en positiv indflydelse på virksomhedens udvikling. Det krydrer vi så med inspirerende arrangementer, 1-1 møder med relevante rådgivere og adgang til investorer, fortæller erhvervskonsulent Jes Pettersson fra Connect Køge, som bliver den daglige leder af Vækstfabrikken Køge. Han forsætter:

– På den anden side betyder det også, at vi har nogle forventninger til vores lejere. Nemlig at de har et ønske om at udvikle sig, at de er nysgerrig på de andre virksomheder i huset, og at de byder ind med at skabe et godt miljø. På den måde kan vi få skabt et unikt erhvervsmiljø, som skaber værdi for alle involverede.

Ny strategi giver færre, men stærkere Vækstfabrikker

Det er er ikke kun Vækstfabrikken i Køge, der fornyer sig. Faktisk er det hele strategien omkring vækstfabrikkerne på Sjælland, som er under fornyelse.

Erhvervshus Sjælland, dengang Væksthus Sjælland, grundlagde i 2010 og frem til 2012 14 vækstfabrikker på Sjælland sammen med en lang række lokale partnere. Det skete for at kunne tilbyde lokale iværksættere et inkubatormiljø.

Vækstfabrikkerne tilbyder i dag et udviklingsmiljø, hvor iværksættere både har en kontorplads, et udviklende fællesskab og samtidig løbende sparring og vejledning fra Erhvervshus Sjællands forretningsudviklere.

I 2019 blev strategien tilpasset, og Erhvervshus Sjælland valgte at fortsætte med færre Vækstfabrikker, men til gengæld med større Vækstfabrikker, og med et endnu skarpere fokus på virksomhedernes udviklingsrejse.

– Vækstfabrikken i Køge på den nye lokation er en af de Vækstfabrikker, som der vil blive satset på. Målet med Vækstfabrikkerne er at nå ud til dygtige og relevante iværksættere og være med til at sikre, at mulighederne for vækst er optimale i særligt de første 0-5 år af iværksætternes rejse, fortæller Mads Váczy Kragh, direktør for Erhvervshus Sjælland.

Leje af kontorplads

Vækstfabrikken er for opstartere, som har behov for inspiration, netværk og forretningsudvikling og som samtidig har store ambitioner for sin virksomhed.

Vil man vide mere om Vækstfabrikken Køge og om mulighederne for en plads, er man velkommen til at kontakte Jes Pettersson, erhvervskonsulent fra Connect Køge på tlf.: 20 52 94 04 eller e-mail: jp@connectkoege.dk. 

Fakta

Om Vækstfabrikkerne

Vækstfabrikkernes fremmeste opgave er at give virksomhederne de bedste rammebetingelser for at udvikle sig. Vækstfabrikkerne er et inkubationsmiljø og er 100% uvildige. Det betyder, at virksomhederne hos Vækstfabrikkerne får en unik mulighed for sparring, hvor de kan vende udfordringer og tanker, som de ikke kan i dagligdagen over for kunder, medarbejdere og konkurrenter. Vækstfabrikkerne er til for at hjælpe og støtte lederne og deres virksomhed.