fbpx

Ung iværksætter skyder frem 

Alexander Jacobsen har flere millioner følgere på sine computerspil, og har tjent mere end de fleste unge mennesker gør på deres fritidsjob. I dag har han fortsat fokus på at udvikle sin forretning – godt hjulpet på vej af det stærke netværk han har fået på Vækstfabrikken i Køge.

Kongen af Roblox

Alexander Jacobsen er 22 år og chef for sin egen virksomhed. Han har opstartet PlayScape ApS og udvikler spil til hele verden, gennem platformen Roblox. Selv beskriver han sin vej til iværksætterlivet som en lille tilfældighed – selvom flere fra hans familie også har kastet sig ud i livet som selvstændig.

Jeg har altid haft interesse for computerspil og har altid spillet meget. Da jeg var omkring 13 år, begyndte jeg at interessere mig for selv at udvikle spil. De spil der var på markedet, de kedede mig, så jeg ville gerne skabe mine egne,” fortæller Alexander.

Vejen til egen virksomhed

Alexander havde svært ved at finde sin vej i uddannelsesverdenen. Han endte dog på Handelsskolen, hvor han sideløbende med sine studier fortsatte med at udvikle sine spil – som han pludselig også tjente mange penge på:

Jeg er jo ikke faglært, men min passion for spil har givet mig en masse viden. Jeg endte med at tjene omkring 60.000 kr. om måneden – så langt mere end min lærer. Og jeg ejede ikke engang et CVR-nummer

Handelsskolens fokus på innovation og forskellige iværksætteriforløb hjalp Alexander i den rigtige retning, og derigennem kom han også i forbindelse med Vækstfabrikken Køge. Her fik han hjælp og rådgivning til at få styr på sin virksomhed og sin økonomi.

Udover hjælp til CVR og anpartsselskabet, blev jeg også sat i forbindelse med en revisor, for at få styr på det økonomiske. Og det er faktisk stadig den samme revisor, jeg bruger i dag!” – fortæller Alexander, der er rigtig glad for at have fået så meget hjælp og støtte til sit iværksætteri.

Et fællesskab af iværksættere  

Alexander sidder i dag på Vækstfabrikken Køge, hvor han lejer sit eget kontor:

Jeg er her helt klart på grund af det sociale. Førhen sad jeg hjemme og arbejdede, men grænserne mellem arbejde og hjemme er langt mere utydelige på den måde. Her har vi et fællesskab af iværksættere, og det er vildt motiverende at vide, at man ikke kun er sig selv”- mener Alexander.

På Vækstfabrikkerne er det muligt at leje både ”flyverpladser”, faste kontorplader eller sit eget kontor. Og tilfældighederne ville, at kontorpladserne omkring Alexanders er lejet af andre iværksættere inden for IT, hvilket passer Alexander godt. Det giver mulighed for både faglige samtaler og tale om vind og vejr:

Vi er ’IT-hjørnet’ hernede. Vi kan bruge hinandens erfaringer på kryds og tværs, og det er fedt at have et lokalt netværk! Mit arbejde har givet mig et stort internationalt netværk – men Vækstfabrikken har givet mig et lokalt.

Alexander arbejder fortsat med at udvikle sin forretning og sine spil. Han har ansat freelancere fra hele verden og samarbejder i øjeblikket en del med udviklere fra Brasilien.

Hvor Alexanders virksomhed er på vej hen, ved vi ikke. Men hos Vækstfabrikken ønsker vi ham god vind på rejsen og tak for hans selskab her hos os.

Er Vækstfabrikken også et sted for dig?

Hvis du selv går rundt med en iværksætterdrøm, mangler faglig sparring til din idé eller kunne tænke dig at blive en del af Vækstfabrikkens innovative kontorfællesskab, så læs mere om konceptet her. Du er også velkommen til at kontakte daglige leder Liza Kjær, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere. Hun kan træffes på tlf. 20 52 94 04 eller email lka@connectkoege.dk

FAKTA: Alexanders iværksætterrejse

Navn: Playscape ApS
Omsætning til dato: 800.000 kr.
Visninger på platformen Robolx: 385 millioner
Antal følgere på Roblox: 3,5 millioner
En udtalelse Alexander er træt af at høre: ”Man kan ikke blive til noget, hvis man bare sidder og spiller computer”. Han skulle hilse at sige, at det kan man godt 😉