fbpx

Tænk løsningsorienteret

Højeste antal konkurser i ti år og stort antal tvangsopløsninger på vej

Inflation og energikrise begynder at koster kunder og ordrer hos mange virksomheder. Udviklingen ses i et stigende antal konkurser. Danmarks Statistik har for nyligt opgjort for landsplan 251 erklærede konkurser i september blandt aktive virksomheder, når der korrigeres for normale sæsonudsving, og det er 7,6 pct. flere end i august. Konkurserne medførte 1.242 tabte job (omregnet til fuld tid) i faktiske tal, hvilket er 39,1 pct. flere end i august. Til sammenligning skal de 251 konkurser i september 2022 sættes op ift. 173 i september 2021. Jeg har ikke de seneste konkurstal for aktive virksomheder i Køge Kommune, men i Q4 2021 var der 12 konkurser i Køge Kommune, og jeg forventer desværre et noget højere antal konkurser for Q4 2022.


Jeg indrømmer, det er lidt dyster læsning, men vi må ikke gå i mismod. Tallene er ikke alarmerende og udviklingen sker fra et historisk højt niveau. Dog er der visse brancher såsom dele af byggebranchen og detailhandlen, der er meget hårdt ramte og har alvorlige sorte økonomiske skyer hængende over sig. Disse virksomheder kræver al vores opmærksomhed og support. I den sammenhæng kan jeg ikke SIGE for HØJT, at det er vigtigt at række ud efter hjælp – før det er for sent. Early Warning er et super godt sted at begynde og klik her, hvis du vil have en uforpligtende, fortrolig og gratis sparring om at vende din modgang til medgang.

Tiden er til eftersyn af din strategi

I en tid med krig, energikrise og stor usikkerhed er det nyttigt at få trimmet virksomhedens strategi, som måske slet ikke passer ind i den aktuelle situation. Helt konkret er det godt at få en 360 graders analyse – hvor du sammen med fx rådgivere får kigget din virksomhed efter i sømmene. At vurdere dine forretningsmæssige muligheder og finde nye løsninger på dine udfordringer. Erhvervshus Sjælland har dygtige forretningsudvikler, som giver dig kvalificeret, uvildig og professionel sparring om, hvordan du kan udvikle din virksomhed strategisk. Se mere her og få også tilskudsmuligheder til din videre strategiudvikling,

To lyspunkter i en mørk tid

Alt er ikke kun trist og gråt. To gode historier til dig her op til weekenden. For det første vil byrådet i Køge Kommune nu iværksætte en proces for udvikling af en erhvervspolitik for Køge kommune. En erhvervspolitik som bygger på den fælles vilje til bæredygtig vækst i Køgeområdet med en klar vision, strategi, handleplan og mål for erhvervsudviklingen, arealanvendelse, erhvervsvenlighed, erhvervsservice, turisme. Og meget gerne også indeholde tillæg med strategi for udvikling af Køges bymidte som købstad og handelsby. Vigtigt er det, at erhvervspolitikken skrives for og af virksomhederne og at produktet bliver en enkel erhvervsstrategi med en tydelig plan for de indsatser, som prioriteres og skal iværksættes. Målet er at fastholde, tiltrække og udvikle arbejdspladser i hele Køge Kommune for at sikre fundamentet for den fælles velfærd.  

Den anden gode nyhed sker på fredag d. 14. oktober. Helt præcis handler det om, at Connect Køge afvikler det første møde i LærlingeNetværket. 43 lærlinge fra forskellige virksomheder mødes på tværs af brancher og uddannelser til ”fredagsbar” med samvær og social hygge i Køge Bowling Center. Et super godt tiltag søsat af Køge Kommunes Arbejdsmarkedsråd (KKA) og styret af Connect Køge for at fastholde en god udvikling med unges interesse for erhvervsuddannelse.