fbpx

Tag på sommervisit til Køges hyggelige købstad

Sommevisit i Køges hyggelige købstad

Når sommerferien skal planlægges, drager mange til sydens sol eller tager et par overnatninger i en storby. Men er du på udkig efter unikke ferieoplevelser, så er Køges hyggelige købstad og omegn uden tvivl et besøg værd.

Herlighederne er mange, når du begiver dig rundt i Køge kommune, og det er ikke et tilfælde, at den centralt beliggende købstad ad flere omgange er kåret til ”Danmarks bedste handelsby”, ”Danmarks hyggeligste handelsby” og senest ”Danmarks mest servicemindede handelsby”.

Oplev middelalderbyens mange herligheder

Køge er en smuk middelalderby med et nænsomt restaureret bymiljø og et pragtfuldt torv, der i dag står som et af Danmarks bedst bevarede middelaldertorve fra renæssancen. Som turist finder du alt, hvad feriehjertet begærer – uanset om du søger en aktiv ferie i det fri eller mere er til kulturelle oplevelser og shopping.

Oplev handelslivet udfolde sig på nærmeste hold hver onsdag og lørdag fra kl. 8-16, hvor torvehandlerne sælger alt lige fra lækker brugskunst, smukke og farverige blomster, fersk kød og fisk til smagfulde pølser og meget mere. Du kan også gå på oplevelse i de mange snirklede gårde, som ligger som små hemmelige, historiske oaser rundt om i byen. Er du kulturinteresseret vil det være oplagt at besøge Køges museer samt se nærmere på byens stræder med de fine, flerfarvede bindingsværkshuse – heriblandt Danmarks ældst daterede bindingsværkshus. Til dem der trænger til at slippe shoppegenet løs, er der rig mulighed for at gøre unikke fund i byens mange specialbutikker.

Udforsk Køges smukke natur og hvide sandstrande 

De to største strande i Køge er Søndre strand og Nordstranden. Søndre strand ligger tæt på byens fantastiske campingplads. Nordstranden er en del af Køge Marina, hvor du kan tage en frisk dukkert i havnebadet. Begge strande er børnevenlige med lavt og stille vand, hvor familiens mindste trygt kan boltre sig i bølgen blå. Pak en køleboks fyldt med lækkerier, og nyd en vidunderlig sommerdag på stranden med flere timers leg og hygge for hele familien.

I Køge og omegn finder du desuden mange gå- og cykelruter i naturskønne omgivelser. Hos VisitKøge kan du få et gratis kort over området, hvor der er indtegnet 8 ruter af forskellige længder.

Hyggelige sommeraktiviteter for børn 

I løbet af sommeren er der i hele Køgeområdet et væld af lærerige og sjove oplevelser i børnehøjde. Prøv f.eks. VisitKøges gratis skattejagt, hvor børnene føres igennem byen med et skattekort. Undervejs skal de løse forskellige opgaver og til sidst venter en lille præmie.

I Køges omkringliggende byer findes der endnu flere spændende oplevelser for børn. F.eks. kan I i den lille dyrepark Pangea Park i Bjæverskov opleve en masse dyr på helt tæt hold. I parken er der også en hyggelige legeplads, hvor I kan nyde jeres medbragte madpakke, inden børnene slippes løs ud på nye dyreeventyr.

I Lellinge vest for Køge ligger vikingeborgen Borgring. Her kan du sammen med børnene gå på opdagelse efter vikingernes mange hemmeligheder, hvor I på en af de guidede ture bl.a. kan høre om Danmarks kulturarv og få de spændende fortællinger om de brutale vikinger og deres mystiske ringborge.

Bonusinfo 

Ønsker du at vide mere om Køgeområdets mange herligheder, så klik ind og læs mere på www.oplevkoege.dk. Her kan du blandt andet gennem seks små film, se Bubber opleve Køge, når han dykker ned i alle de mange herlige steder og aktiviteter, man kan udforske på en sommerdag i Køgeområdet.