fbpx

Nye tider skaber nye tanker

Direktørens hjørne Allan Munch

Travlhed kræver modet til at sige nej

Jeg oplever, at mange virksomheder aktuelt har det meget travlt. Mange løber virkelig stærkt med at klare alle de nye opgaver, som presser sig på, mens det samtidig er svært at få fat i materialer og andre indsatsfaktorer.
Især presser det hele systemet, at virksomhederne har vanskeligt med at finde arbejdskraft og få de dygtige hænder ind, som skal hjælpe med at løse de nye opgaver.

I denne situation kan man som virksomhedsleder let miste overblikket, og den sidste ordre ender med at give tab. Det er nu, at virksomhedens ledelse skal sige fra og holde fokus på at få løst de vigtigste opgaver! Jeg ved, at det er lettere sagt end gjort. Selv forføres jeg også til tider af nye spændende projekter og indtjeningsmuligheder, men det er i den situation, at hovedet skal holdes koldt og munden sige NEJ, som i grunden også svarer til et JA til at gøre noget andet bedre.  

Snart mulighed for at virksomheder også kan stille krav om coronapas

Vi hører dagligt, at coronasmitten stiger betydeligt på Vestegnen og banker derfor på vores dør ind til Køgeområdet. Derfor er det glædeligt, at en bred vifte af Folketingets partier har givet opbakning til, at virksomheder kan få ret til at bede medarbejdere om at vise gyldigt coronapas. Det ser ud til, at det kan blive til virkelighed fra fredag d. 12/11, hvor coronapas også bliver et krav i blandt andet nattelivet. Altså coronapasset genindføres fra fredag den 12. november som adgangskrav til nattelivet, indendørs restauranter samt arrangementer og aktivitet med over 200 deltagere indendørs og 2000 deltagere udendørs.

Ventetid på byggesager vokser i Køge

I Køge er den kommunale byggesagsbehandling blevet stadig mere langsommelig i løbet af de seneste fire år. Ventetiden i antal dage for Køge i 2017 (42 dage), 2018 (53 dage), 2019 (48 dage), 2020 (58 dage). Det giver Køge en placering i midten blandt landets kommuner. Denne sagsbehandling skal bare gøres hurtigere, og det er super, at Køge Kommune snart lancerer ”En indgang” modellen med bl.a. mere mandskab til sagsbehandling for erhvervslivet. Kommunen kan ved samme lejlighed lave en fast-track ordning for virksomhederne med ukomplicerede byggesager.

Vi skal huske, at det koster vækst og arbejdspladser, når virksomhedernes byggesager ikke bliver behandlet hurtigt. Der skal bare mere tempo på, så virksomhederne kan komme i gang med deres byggerier. Nogle andre konkrete bud på, hvad kommunerne kan gøre for at nedbringe ventetiden på byggesager er, f.eks. at kommunen sætter fokus på at få en forhåndsdialog op at køre med bygherrerne. Dertil kan kommunen sætte en maksimal tid, som det må tage at få retur svar og tildelt en sagsbehandler. Endelig kan Køge Kommune sætte spot på klare krav til dokumentation og færdigmelding – og så kunne kommunerne om nødvendigt hyre eksterne konsulenter til at behandle sagerne, så den store sagsbunke kan bekæmpes.

Glædeligt med sund jobskabelse i Køge Kommune

I seneste Væksvilkår ses, at i Q2 2021 var der i gennemsnit 29.008 lønmodtagerjobs i Køge kommune. Det er en fremgang på 1.323 flere lønmodtagerjobs, end der var i Q2 2020. Det svarer til en fremgang på 4,8%.

Region Sjælland har også fremgang i samme periode med 4,0%. Læs meget mere ved klik her.