fbpx

Nyt netværk i Køge skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse

Connect Køge har i samarbejde med Køge Kommunes Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalg skabt et nyt Elev- og lærlingenetværk, da man ønsker at sætte fokus på vigtigheden i at få flere unge til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse.

Fredag den 28. april afholdes årets første Elev- og lærlingearrangement, hvor der er lagt op til flere timers hygge og socialt samvær, når byens unge elever og lærlinge på tværs af faggrupper mødes til fed fyraftens-hygge i Køge Hallerne fra kl. 14.30 – 19.00, hvor Game4Fun vil stå for en masse sjove konkurrencer.

Mette Wigand Bode, Formand for Køge Kommunes Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalg

Mette Wigand Bode, Formand for Køge Kommunes
Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalg

”Vi kigger ind i en fremtid, hvor vi kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft og faglærte kompetencer. Allerede nu er det på nogle områder en stor udfordring at få de medarbejdere, som der er behov for. Derfor er det med stor interesse, at vi ønsker, at de unge vælger en erhvervsuddannelse, og de mærker en opbakning fra det omkringliggende samfund, så de med stolthed gennemfører deres uddannelse,” udtaler Mette Wigand Bode, Formand for Køge Kommunes Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalg, og fortsætter:

”Det fremgår også af dialoger med de unge, at det sociale element og opbygning af netværk fylder utrolig meget. Derfor håber vi, at vi kan være med til at skabe en ny tradition, hvor det faglige fællesskab kan få lov til at blomstre og understøtte de unge i at skabe netværk på tværs af virksomhederne og brancherne. Et netværk som både under gennemførelse af uddannelsen skaber sammenhold, men også i det videre arbejdsliv kan skabe længerevarende relationer og et bredere netværk. Vi ved også, at det lokale erhvervsliv står klar til at tage imod de nye elever og lærlinge og kun ser frem til give de unge de bedste forudsætninger, så de er fagligt rustet til fremtidens arbejdsmarked med en højt kvalificeret erhvervsuddannelse i rygsækken.”

De unge skal fremtidssikre et styrket erhvervsliv

Der er masser af fremtids- og udviklingsmuligheder for unge, der vælger erhvervsuddannelser. Men undervejs i deres uddannelse mangler de måske et forum, hvor de kan hygge sig og møde jævnaldrende, som også er i lære. Det råder nyt Elev- og lærlingenetværk i Køge nu bod på.

”Baggrunden for Elev- og lærlingenetværket er en fælles bekymring for, hvad der skal til at gøre erhvervsuddannelser attraktive. Spørger du de unge, så er uddannelserne i store træk gode, men skoleperioden opleves som korte og opdelte, at det levner ikke mange muligheder for fredagscafeer og traditioner for fester og galla. Det var kort sagt det resultat, vi kom frem til, da vi inviterede unge, repræsentanter fra virksomheder og uddannelsesinstitutioner til at drøfte problematikken på opdrag fra Køge Kommunes Arbejdsmarkedsråd i løbet af efteråret 2022,” siger Allan Munch, direktør i Connect Køge.

”I oktober 2022 indbød vi til det første sociale arrangement – bowling og middag i Ravnsborghallen. Det var en stor succes! Mange af deltagerne lod os allerede vide under arrangementet, at de gerne så initiativet blive fulgt op. Det er en god indikator. Og jeg er utrolig glad for at kunne konstatere, at vi på tværs af interesser og fra forskellige vinkler i både erhverv og uddannelse er kommet godt fra start,” afslutter Allan Munch.

Klik her og læs mere om Connect Køge: www.connectkoege.dk

Spørgsmål til kommende Elev- og lærlingearrangementer kan rettes til Liza Kjær på lka@connectkoege.dk