Fra enkeltmandsvirksomhed til virksomhed med salg verden over

Nomineret til årets Eksportpris

Se begrundelse
Billede af direktør Torben Nielsen for TN Værktøjsslibning

Fra enkeltmandsvirksomhed til virksomhed med salg verden over

TN Værktøjsslibning startede ud som enkeltmandsvirksomheden. Med direktør Torben Nielsen i spidsen har de gennem årene fået opbygget et dynamisk team bestående af 28 højt kvalificerede og engagerede medarbejdere, der alle har stor kompetence inden for hvert deres område. Og med en eksport af hele 60 % af deres produktion, er de altså gået fra at være en lille enkeltmandsvirksomhed i Køge til i dag at være en mellemstor virksomhed med salg verden over.

Nøgleordet er kvalitet

TN Værktøjsslibning har til huse i et 2000 m² stort moderne industribyggeri placeret centralt på Sjælland i Bjæverskov nær Køge. Siden 1987 har de været producent af specialværktøj og er nu blandt de førende inden for deres branche.

TN værktøjsslibnings idégrundlag bygger på at fremstille opgave tilpassede skærende værktøjer for optimering af kundens job, derved nedbringe fremstillingstiden, mens der er fokus på kvalitet.

– Vi tilbyder kun den højeste kvalitet og benytter udelukkende den bedste kvalitet i hårdmetal. Værktøjerne fremstilles ned til tolerancer på få tusinddele millimeter og leveres ofte med målerapporter – her er nøgleordet kvalitet, understreger Torben.

Computerstyret maskinpark

I deres produktion gør TN Værktøjsslibning brug af en CNC styret maskinpark, som konstant bliver udvidet og opdateret (CNC er en forkortelse af computer numerical control og består af automatiserede værktøjsmaskiner red). En CNC-maskine er en nødvendighed for at opfylde kunders krav og forventninger til værktøjet. TN råder i dag over mere en 25 stk cnc værktøjsslibemaskiner, og netop derfor er TN Værktøjsslibning blandt de førende inden for skæreteknisk udvikling og teknologi.

Med deres maskinpark kan TN Værktøjsslibning sikre, at de leverer den højeste kvalitet i moderne omgivelser, forklarer Torben og fortæller videre, at det også er takket været deres dynamik, at de kan levere på et så højt niveau:

– Hos TN Værktøjsslibning har vi en dynamisk organisation, og det betyder, at vi kan tilpasse os opgaverne og sikre os, at vores kunder får den bedste og mest optimale løsning på en hurtig og effektiv måde.

At de er hurtige og effektive skyldes også, at hele virksomhedens produktion sker under samme tag. Det forhindrer ekstra leveringstid og værktøj som forsvinder eller blive ombyttet. Derudover muliggør det at spore ethvert værktøj igennem hele produktionsprocessen.

– Vi tilbyder desuden belægning i eget belægningscenter og belægger inden for 1-2 arbejdsdage. Vi er også i stand til at efterbehandle værktøj – både før og efter belægningen. Det giver en bedre spånafgang og glat overflade, så værktøjet får en længere levetid, fortæller Torben ihærdigt.

Har fokus på langt mere end blot profit

Udover fokus på kvalitet og produktion har TN Værktøjsslibning også et stort fokus på miljø, og af samme årsag er det også en selvfølge for dem, at de både er ISO 9001 & ISO 14001 certificeret. ISO 14001 er den mest anerkendte internationale standard indenfor miljøledelsessystemer og anvendes verden over.

– Vores prioritering af miljø, har fået den effekt, at vi siden 2014 aktivt har arbejdet med at reducere vores CO2 aftryk. I dag kan vi dokumentere, at vi har nedbragt vores CO2 med mere end 35 % på trods af vækst. Det har krævet store investeringer i forbedringer, men tilbagebetalingstid er sjældent mere end et år, fortæller Torben.

Samtidig er TN Værktøjsslibning også af den holdning, at når man er erhvervsdrivende og førende i branchen, så medfølger der et ansvar.

– Når man som virksomhed har den størrelse, som vi har, så forpligter det at forny sig og lære fra sig. Netop derfor har vi etableret et lærlingebesøg. Her får lærlingene mulighed for at opleve vores virksomhed og studere alle vores arbejdsprocesser på nært hold. På den måde får vi videregivet vores viden, og samtidig får vi en god kontakt med lærlingene ude i marken, slutter Torben med et smil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev