Nomineret til årets Iværksætter-prisen

Tine Schwiecker – Min iværksætterdrøm er blevet til virkelighed

Sponsoret af

Se begrundelse

Nomineret til Iværksætter-prisen:

Tine Schwiecker har siden maj 2020 drevet stofbutikken Aldrig2Ens-Stofsalg. Den sprudlende iværksætter har altid haft en stor drøm om at skabe sit eget kreative univers. Men hvordan finder man modet til at springe ud i et gigantisk karriereskifte, når ordblindhed og to alvorlige stresssygemeldinger er den barske virkelighed?

For Tine var det nødvendigt at sadle om, og i dag beskæftiger hun sig med det, hun brænder allermest for.

”Det her er det helt rigtige for mig. Jeg har altid haft en spirende drøm om at have mit eget, men har hele livet igennem fået at vide, at jeg aldrig ville kunne leve af det kreative. Jeg har bevist det modsatte, og det er jeg virkelig stolt over,” siger Tine og fortsætter:

”Det er alle mine dejlige kunders feedback, som motiverer mig til at fortsætte. Jeg får ofte en positiv kommentar med på vejen, efter de har modtaget deres varer. Det er guld værd og bekræfter mig endnu engang i, at det var det helt rigtige at forfølge drømmen om at blive iværksætter.”

Nørd i strækstoffer
I Tines butik er der over 450 forskellige slags stofvarianter, hvor Tine selv har designet nogle af dem – eksempelvis signaturprintet, hun kalder for Magiske dråber. Men der er også en personlig grund til, at den travle iværksætter har specialiseret sig indenfor én specifik stoftype.

”Det særlige ved min butik er, at jeg kun har strækstoffer og er en rigtig nørd lige præcis på det område. Jeg kan ikke holde ud at have andet på. Jeg synes samtidig, at jeg har en forpligtelse til at kunne vejlede kunderne ordentligt, og det kan jeg ikke, hvis jeg bevæger mig over i faste stofmaterialer,” fastslår Tine, der altid har haft en forkærlighed til mønstre og farver.

Tine har derudover lige ansat sin første medarbejder, som er en stor og uundværlig hjælp i dagligdagen, når kundernes varer skal klargøres.

”Det har gjort en kæmpe forskel, at Thea er startet hos mig, og det ville slet ikke kunne hænge sammen uden hende. Men jeg må da også indrømme, at det var meget angstprovokerende, da jeg første gang skulle give hende saksen for at klippe en bestilling. Thea kan heldigvis godt sige fra overfor mig, og hun leverer altid et flot stykke arbejde,” siger Tine og griner.

Min stofbutik skal blomstre i Køge
Drømmen om at blive iværksætter er i dag en levende succes for Tine, men ambitionerne stopper ikke her. For selvom Tine allerede har et veletableret navn i sy- og stofkredse, så har hun stadig masser af nye kreative idéer.

”Jeg er klar på det helt store iværksætter-eventyr. Mit håb for fremtiden er, at min lille virksomhed kan vokse sig endnu større, og det ser jeg bestemt et potentiale for her i Køgeområdet. Jeg synes virkelig, at byen har masser at byde på. Jeg drømmer bl.a. om at holde nationale sytræf for flere hundrede deltagere. Det er der aldrig nogen, der har gjort før, og arrangementerne kunne sagtens afholdes i en af byens store haller,” afslutter Tine.