Nomineret til Årets virksomhed

Scantox – Høj faglighed sikrer kvalitet i særklasse

Sponsoret af

Se begrundelse

Nomineret til Årets virksomhed

Scantox er førende i Nordeuropa, når det gælder præklinisk kontraktforskning. Virksomheden blev grundlagt i 1977, og fra sin base i Ejby har virksomheden i over 40 år udført studier for globale producenter indenfor medicinalindustrien. Jeanet Løgsted har siden 2017 været administrerende direktør. 

Scantox har i dag en central rolle i udviklingen af nye lægemidler, og virksomheden har en forventning om, at omsætningen i år vil overstige 150 mio. kr.  

”Vores yderst kompetente medarbejdere er i høj grad medvirkende til virksomhedens økonomiske vækst. Det er en fornøjelse at være chef for så fantastiske medarbejdere, der er drevet af glæde og engagement. Det er kombinationen af et højt fagligt niveau samtidig med, at vi socialt har det godt sammen, som gør Scantox til noget helt specielt,” forklarer Jeanet. 

 

Scantox er drevet af dedikeret personale med høj faglighed 

Virksomheden befinder sig i et marked, der generelt fordrer medarbejdere med et højt uddannelsesniveau. Det gælder dels for medarbejdere i den direkte forskningsmæssige del af forretningen, og dels i en række øvrige funktioner i Scantox.

”Jeg er rigtig stolt af, at vi kan tiltrække medarbejdere til Ejby-området med så højt et fagligt uddannelsesniveau. Hele 23% af vores medarbejdere har som minimum en kandidatgrad. Og 70% af personalet har enten en faglig eller videnskabelig uddannelse,” fortæller den administrerende direktør og fortsætter:

”For de medarbejdere, som har direkte kundekontakt, er dette en nødvendighed i branchen. Vi skal som virksomhed kunne diskutere og debattere videnskab på et højt niveau med kunden. Derudover handler det rigtig meget om at oparbejde et tillidsforhold, så kunden er tryg ved at have valgt os som en kompetent samarbejdspartner.”

Udover at teamet i Scantox består af højt kvalificerede medarbejdere, hvoraf 75% er kvinder og 25% er mænd, så har eleverne i virksomheden ligeledes en særlig plads hos Jeanet.

”Vi synes, at det er en gave, at unge mennesker har lyst til at søge elevplads i Scantox. Ikke alene har vi et socialt ansvar, men de kommer også med et energi-boost, som er fuldstændig forrygende. Desuden ligger vi også vægt på at ansætte voksenlærlinge. Hos os er der masser af muligheder for at udvikle sig og skabe en karriere,” siger Jeanet.

Vores succes smitter af på lokalområdet

Scantox ligger i Ejby, som er en lille by lidt uden for Køge. Firmaets forskning er verdenskendt i medicinalbranchen, og kunderne kommer fra hele verden.

”Vi har kunder, der besøger os fra alle verdenshjørner, og de fascineres af vores danske kultur. I firmaet sørger vi altid for at give dem en dansk oplevelse, når de besøger os. Det kan f.eks. være ved at servere dansk smørrebrød – selvfølgelig fra lokalområdet. Vi hjælper også vores kunder med at finde overnatningsmuligheder i Køge, hvis de har brug for det,” fortæller Jeanet og afslutter:

”Derudover synes vi, at det er vigtigt at engagere sig i den by, hvor man driver virksomhed. Vi har altid været en integreret del af byen og har et fantastisk naboskab her i Ejby, som vi virkelig sætter stor pris på.”