Pakhuset Braunstein: Forretning, fællesskab og fornøjelser

Nomineret til årets ILoveKøge

Se begrundelse
Billede af brødrerne Michael og Claus Braunstein Poulsen i deres bryghus

Pakhuset Braunstein: Forretning, fællesskab og fornøjelser

På Køge Havn ligger spisestedet Pakhuset Braunstein – et samlingssted hvor alle er velkomne. Pakhuset har i den grad bidraget til fællesskabet i Køgeområdet og samlet byen under Lockdown.

Nu hvor vi igen må samles, har de vist mod og nytænkning både ved afholdelse af EM-fodbold, der til stor glæde for indbyggere og besøgende i Køgeområdet blev sendt live på storskærm ved inderhavnen. Samtidig har de faciliteret fællesspisning og står i øvrigt også for de tre største cykelløb i lokalområdet nemlig: Tøse-runden, Sjælland Rundt og Sjælland på Tværs på Sjælland.

– Vi er med til at gennemføre et generationsskifte i forhold til cykelløbene. Det er gode arrangementer, der fortjener at blive ført videre af nogle cykelinteresserede med rødder i lokalområdet, siger Michael Braunstein Poulsen, som driver Braunstein sammen med sin bror, Claus Braunstein Poulsen.

– Køge har altid været en god cykelby, og jeg glæder mig til, at vi også fremover kan vise hele Køge kommune frem gennem disse cykelløb. Vi skal udvikle dem med afsæt i de muligheder, vi har, men vi skal absolut også have løbenes DNA med i forhold til for eksempel folkeligheden, og at man passer på hinanden, fortæller Michael Braunstein Poulsen, der selv er ihærdig cykelrytter og har en lang historik med løbene.

Det er tydeligt, at Braunstein forstår at forny og udvikle sit forretningskoncept. Braunstein er ikke længere ”bare” et mikrobryggeri med øl -og whiskyproduktion, men et decideret brand. I det store panoramavindue hænger en mulepose udstillet med navnet ”Braunstein”, og understøtter netop det argument.

Klimavenligt og bæredygtigt byggeri på Søndre Havn

For byggeriet Pakhuset er overskriften helt tydeligt træ og bæredygtighed. At bygge klimavenligt og bæredygtigt indebærer, at der er brugt så få materialer som muligt til at udføre byggeriet, og at materialerne er bæredygtige. Om byggeriet skriver tegnestuen ADEPT i en pressemeddelelse om Pakhuset:

”Alle primære overflader er uden malerarbejde, fuger og spartling, og trægulvene i huset er lagt af overskudstræ fra Junckers, som har lokal produktion i Køge. Derfor er Pakhuset ’designed for disassembly’, som gør det muligt at genanvende mange af husets materialer, enten ved at opføre det et andet sted, eller ved at lade materialerne indgå som en del af andre projekter, hvis Pakhuset ikke kan blive på grunden.

Kvalitet til Køgeområdets beboere og besøgende

I tegnestuens pressemeddelelse beskrives byggeriet således: Det har været vigtigt for os at skabe Pakhuset som lokalt forankret bygning for at understøtte tanken om et mødested, der giver kvalitet til lokalområdets beboere. Bygningens markante gavl er inspirerede af nogle af de historiske pakhuse på havnen, og det er med til at gøre huset til en naturlig del af Søndre Havns identitet, fortæller Anders Lonka, der er partner hos ADEPT omkring byggeriet.

Tanken om mødestedet er lige præcis hvad Braunstein er. Det er Køges community house, hvor alle er velkomne. Et bæredygtigt bryggeri der danner ramme om fællesskab, det gode håndværk og kærligheden til de bedste råvarer. Her er der mulighed for at spise mad af kompromisløs kvalitet både til fællesspisning og i hverdagene ved bestilling af en sprød pizza bagt i italienskinspireret stenovn. Samtidig kan man få lokalt produceret øl eller whisky fra Braunstein bryggeriet next door.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev