Iværksætteren som putter ”nærvær på dåse”

Nomineret til årets Iværksætterpris

Se begrundelse
Charlotte Kyst med sine produkter

Iværksætteren som putter ”nærvær på dåse”

Charlotte Kyst er en lokal iværksætter og indehaver af hudplejemærket ”Kyst Care”. Under coronapandemien har hun b.la. udviklet en velduftende håndsprit, der har en plejende effekt. I 2007 rørte den lokale iværksætter sin første creme og har sidenhen udviklet og forfinet produktet. Charlotte arbejder ved siden af Kyst Care som skolesekretær i Ejby og beskriver sig selv som en helt almindelig kvinde med et helt almindeligt liv.

– Jeg er en helt almindelig kvinde med et liv med mand, børn, vasketøj, veninder og rod – et almindeligt hverdagsliv med glæder og sorger. Nerven i mit liv er nærværet med andre og nærheden med dem, jeg holder af, beskriver Charlotte ydmygt og fortæller om glæden ved hverdagsluksus og selvforkælelse:

– I min egen travle hverdag betyder små glimt af luksus og egen forkælelse meget, men jeg har sjældent tiden til at tage to dage i spa og forkæle mig selv. Jeg blev derfor nysgerrig på at lave cremer og plejeprodukter baseret på naturlige olier og virkestoffer, som kunne give mig et lille drys af luksus på en grå mandag.

Inspireret af naturen – et velværekys i Køge

Charlotte kyst har en stærk tilknytning til naturen og til Køgeområdet. Charlotte har bosat sig i Køge, men er oprindeligt født og opvokset i Strøby Egede. Naturen har været en inspirationskilde ved udarbejdelse af de plejende produkter i serien Kyst Care.

– Serien består af enkle produkter, som er lavet af naturlige ingredienser for at give dig den rigtige oplevelse af velvære. Det skal være let og simpelt at bruge i en travl hverdag, og så skal de give dig et velværekys og et snert af luksus i din hverdag, fortælle Charlotte, der finder det bedste fra naturen til hvert produkt.

– Kyst Care er, om så at sige, ”nærvær på dåse”. Det er udviklet til mig og mine nærmeste, og det vil jeg gerne give videre til dig, beskriver Charlotte og uddyber yderligere:

– Mine produkter bliver udviklet af naturlige ingredienser og rørt i hånden hjemme i mit køkken i Køge. Cremerne og produkter bliver herefter fremstillet på laboratorie i Sverige. Cremerne er testet på min familie og venner – altså helt almindelige mennesker med et helt almindeligt liv, fortæller Charlotte.

Succesfuldt salg

Til trods for at Kyst Care er en enkeltmandsvirksomhed, bliver familien involveret og hjælper gladeligt til, når der skal sættes etiketter på produkterne.

– Jeg får åbenbart altid sat etiketterne skævt på, indrømmer Charlotte Kyst med et smil.
Behovet og efterspørgslen på Charlottes mange produkter i serien Kyst Care er under coronanedlukningen ekspanderet, og produkterne bliver nu forhandlet i mange forskellige byer og lande heriblandt Køge, København, Roskilde, Haslev, Humlebæk, Præstø, Karrebæksminde og ej at forglemme Schweiz.

Det er vigtigt for Charlotte at fremstille bæredygtige og økologiske produkter, som alle har mulighed for at købe. I hudplejeserien finder du alt fra ansigtsolie med duft af citrus til blødgørende og beskyttende læbepomade. Og som bonusinfo fortæller Charlotte Kyst at flere af produkterne er fremstillet, så de kan bruges til hele kroppen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev