En aktiv medspiller i Køges handelsliv

Nomineret til årets ILoveKøge

Se begrundelse
Billede af Erik Nielsen foran Køge Boglade

En aktiv medspiller i Køges handelsliv

Køge Boglade har været en del af Køges handelsliv i mere end 18 år. Erik Nielsen har drevet Køge Boglade siden 2002. Forretningen har tidligere haft til huse i Brogade, men under coronanedlukningen har forretningen både udvidet og flyttet lokation.

– Det var enten nye lokaler eller pension – og jeg er ikke klar til at gå på pension endnu, smiler Erik, der har etableret enkeltmandsvirksomheden, som i dag har 3 ansatte.

De nye omgivelser i Nørregade kender Erik ganske udmærket på forhånd. Den lokale Boglade er nemlig flyttet ind i bygningen, hvor Erik oprindeligt blev udlært. I sin læretid var Erik førstemand, i det der dengang hed Erhard Jensens Boghandel og fortsatte også i denne funktion efter Arnold Buscks overtagelse i 1986. Lige indtil han i 2002 altså valgte at åbne sin egen boghandel i Brogade under navnet Køge Boglade.

Køges unikke Boglade

Som navnet lyder er Køge Boglade blevet Køges helt egen og unikke boglade. I de fleste byer forsvinder små butikker, og forretninger bliver overtaget af større butikskæder. Det er sjældent, at man finder en butik som Køges Boglade.

– Forretningen ligger i den bedste del af Nørregade, så der er helt klart flere strøgkunder, siger Erik, der har fået meget mere plads i de nye omgivelser.

Den ekstra plads giver nu Erik mulighed for at tilbyde flere nye varegrupper til sine kunder. Varer der tidligere ikke rigtig var plads til. Det betyder, at man blandt andet kan finde et udvalg af legetøj, børnespil og kontorartikler.

Køge Boglade emmer af lokal handel og er en integreret del af Køges handelsliv. Det til trods har Køge Boglade 65 samarbejdspartnere fordelt på Sjælland og Øerne / Fyn og Jylland – og ovenikøbet også på Færøerne. Hvilket betyder, at Køge Boglade har en udstrakt bytteservice, som strækker sig over “hele kongeriget” Danmark.

Anbefalinger fra hjertet

Erik har viet sit liv til Køgeborgernes læselyst og hjælper gladeligt med personliganbefaling og vejledning direkte fra hjertet.

– Det hører med til arbejdsbeskrivelsen. Det er vigtigt at kunne tilbyde en ordentlig service og vejledning, smiler Erik mildt.

Udover bøgerne og de mange andre spændende varer tilbyder Køge Boglade ofte foredrag, oplæsning og bogsignering med en bred vifte af forskellige gæsteforfattere i forretningen. Arrangementerne er som udgangspunkt gratis og en god måde at møde sine yndlingsforfattere på – og møde andre med passion for bøger og fortællinger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev