Bornholmske delikatesser i hjertet af Køge

Nomineret til årets Iværksætterpris

Se begrundelse
Billede af Kim og Vibeke Hansen ejerne af Kjærstrup

Bornholmske delikatesser i hjertet af Køge

Kjærstrup er en familieejet bornholmsk chokoladebutikskæde, som nu også er at finde i Køge nærmere betegnet i Brogade. Kjærstrup har mere end 20 års erfaring i kvalitetschokolade produceret på chokoladeværkstedet i Snogebæk på Bornholm, og på hylderne finder du en kombination af Kjærstrups fyldte chokolader, håndlavede flødeboller, bornholmske specialiteter og ikke mindst god is fra Bornholms Ismejeri.

– Når man tænker på Bornholm, frembringer det for de fleste gode ferieminder, og det er netop den hyggelige feriestemning, vi gerne vil bringe ind i vores Kjærstrup butik. Vores kunder skal træde ind i et lille stykke af Bornholm i Brogade, siger Vibeke Hansen butiksindehaver af Kjærstrup Køge.

Også forbindelsen mellem Køge og Bornholm er vigtig. Vibeke og Kim stiftede for første gang bekendtskab med Kjærstrup på Bornholmerdagen under Køge Festuge, og de ved, at mange køgensere har et nært forhold til øen i Østersøen.

Køgegensere har god smag

– Vi er selv fra Køge, og vi ved at køgenserne har rigtig god smag. Vi vil gerne forkæle køgenserne med bornholmsk gourmet i form af chokolade, flødeboller, is, drikkevarer og andre bornholmske fristelser, fortæller Vibeke.

Kjærstrup er udover de håndlavede chokolader kendt for deres flødebollesoftice, som findes i flere varianter og består af en stor håndlavet flødebolle med softice og hjemmelavet topping.

Drømmen om at blive selvstændig

Netop det bornholmske var afgørende, da Vibeke og Kim valgte Kjærstrup til at opfylde den mangeårige drøm om at blive selvstændig.

– Bornholm er lig med gourmet, godt håndværk og kvalitetsfødevarer. Jeg har de sidste mange år arbejdet i fødevarebranchen, og for vores familie er det vigtigt, at vi sælger et produkt, vi kan stå inde for og være stolte af. Det har vi fundet med Kjærstrups koncept, fastslår Vibeke Hansen.

Vi er rigtig glade og stolte over den modtagelse vi har fået fra kunderne i Køge, de har taget fantastisk godt imod os. Vi har også oplevet en god opbakning til vores nye forretningsidé, Kjærstrup iscykel, hvor vi har været rundt til mange arrangementer i Køge og omegn og på vores stadeplads på Søndre strand i Køge. Det er dejligt at nå ud til endnu flere Køgensere på denne måde, og vi satser på endnu mere aktivitet med is cyklen til næste sommer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev