Nomineret til årets virksomhed

Finn L. & Davidsen (FLD) – Mennesket i fokus

Sponsoret af

Se begrundelse

Nomineret til Årets virksomhed

Lasse Houengaard har i 20 år været administrerende direktør for el- og VVS-virksomheden Finn L. & Davidsen. Virksomheden har gennemgået en rivende udvikling og har alene siden sidste år vækstet fra 170 ansatte til 240 i år.

En stor del af virksomhedens succes skal tilskrives, at Lasse sammen med resten af ledelsesgruppen har haft fokus på de menneskelige værdier – noget som i dag tegner virksomhedens profil.

”Hos FLD er mennesket i fokus. Når du som medarbejder starter hos os, bliver du tilbudt et kursusforløb i Enneagrammet, som er et værktøj, der anvendes på alle niveauer i virksomheden. Medarbejderen får herigennem et større indblik i, hvordan egne og andres reaktionsmønstre er i forskellige arbejdsrelationer/situationer.”

FLD tager ansvar for samfundet og det enkelte menneske

Med Lasse Houengaard i spidsen har FLD øget deres omsætning fra 206 mio. sidste år til 260 mio. kr. i 2022.

Som en virksomhed i vækst tager FLD også et samfundsorienteret ansvar, hvor deres CSR-strategi bygger på engagement i de 17 Verdensmål, fokus på lærlinge- og talentudvikling samt at tage et socialt ansvar.

”Vi er her for at hjælpe andre og vores omverden. Derfor har vi lavet et uddannelsescenter, hvor vi tilbyder 36 kurser til vores medarbejdere. 18 af dem er fagligt relateret, hvor de resterende er personlige løft, der gavner det enkelte individ,” forklarer den administrerende direktør. Som moderne og nytænkende el- og VVS-virksomhed ønsker FLD også at udvikle egne talenter indenfor branchen.

”I øjeblikket har vi 36 lærlinge samt syv særlige talenter, som vi, efter deres uddannelse, har lavet en 2-årig plan for. Vores talentudviklingsprogram skal give dem de bedste forudsætninger for at udvikle sig og fremme deres karrieremuligheder på arbejdsmarkedet,” fortæller Lasse.

Hos FLD tager man også et socialt ansvar ved bl.a. at engagere sig i samfundet. Virksomheden støtter op om forskellige projekter såsom organisationen High:five, der hjælper tidligere kriminelle tilbage på arbejdsmarkedet.

”Jeg synes, at alle virksomheder skal tage et samfundsansvar, hvis man har resurserne til det. Hos os har vi valgt at prioritere det og håber, at vores bidrag kan bryde den kriminelle løbebane for tidligere straffede personer. Vi tilbyder dem ganske enkelt et arbejde. Dette kan forhåbentlig give dem mod på livet og afholde dem fra at involvere sig i kriminalitet igen.” Masser af business i Køge

Hos FLD har den administrerende direktør et helt særligt forhold til Køge, da han selv bor i byen.

”Det er altid fedt at være med til at bidrage til erhvervslivet i ens egen by. Som køgegenser er jeg stolt over, at vi som virksomhed kan hjælpe og gøre en forskel for andre,” siger Lasse og fortsætter:

”Køge er en by, der er i konstant udvikling. Her er masser af business og som virksomhed skal vi helst udvikle os år og år. Derfor skal vi selvfølgelig være lokaliseret i Køge, da byen i høj grad kan understøtte vores målsætning om årlig vækst.”