Nomineret til årets ILoveMyJob

Carsten Haugaard fra fischer A/S – Mit arbejde er mit andet hjem

Sponsoret af

Se begrundelse

Nomineret til ILoveMyJob-prisen

På det danske hovedkontor er det Nordic Warehouse Manager Carsten Haugaard, der styrer slagets gang og har det daglige ansvar for virksomhedens 3.400 m2 store lagerafdeling.

Da Carsten i sin tid fik jobbet hos engrosvirksomheden fischer A/S, var det egentlig kun meningen, at han skulle arbejde der i to måneder. Men efter 14 år er der ikke nogen tvivl om, at arbejdspladsen er noget ganske særligt for den lokale køgegenser.

”Jeg har altid været firmaets mand, og det giver mig stor glæde at gå på arbejde. Jeg startede som almindelig lagermedarbejder og har i årenes løb fået mere og mere ansvar. Jeg bliver udfordret hver dag, hvilket er med til at gøre det sjovt at gå på arbejde. Man kan på mange måder sige, at mit arbejde er mit andet hjem,” fortæller Carsten.

 

Hvem går op i titler?

Det betyder meget for Carsten, at der er et godt arbejdsmiljø i virksomheden. Derfor har det stor betydning for ham, hvordan han som chef fremstår overfor sine medarbejdere.

”Jeg elsker, at vi har det godt, når vi er på arbejde. Derfor behandler jeg også alle med respekt. Jeg kommer altid med fine henstillinger til folks egen samvittighed, hvis der er behov for det. De fleste der kommer udefra, omtaler også atmosfæren her som meget rolig – hvilket er noget der gør mig utrolig glad,” siger Carsten.

I takt med, at han har fået mere ansvar som Nordic Warehouse Manager, består meget af Carstens arbejdstid med at udvikle og samarbejde med de udenlandske afdelinger. Her bliver de kulturelle forskelle tydelige – især med de tyske kollegaer.

”I Tyskland går man meget op i titler og er på efternavn med hinanden, indtil den ældste beslutter, at man er dus. Når jeg er på arbejde, så er titler slet ikke vigtige for mig. Det er kun på hjemmefronten, at jeg går meget op i dét,” siger den stolte farfar, som for tre år siden fik sit første barnebarn.

 

Vi støtter op om lokalsamfundet

Lige siden Carsten fik job i fischer A/S, har han nydt at være en del af lokalsamfundet, hvor han både privat og arbejdsmæssigt engagerer sig i byen.

”Som Nordic Warehouse Manager synes jeg, at det er vigtigt, at vi som virksomhed, beliggende i Køge, støtter op om byen. Derfor bruger vi altid lokale leverandører og samarbejdspartnere, når der er mulighed for det. Det kan være alt lige fra lokal planteservice til nye sikkerhedssko til hele firmaet,” forklarer Carsten, der på ingen måde har planer om at søge nye udfordringer.

”Jeg synes, at min arbejdsplads er på en spændende rejse, og den vil jeg fortsat gerne være en del af. Jeg har altid sagt, at hvis virksomheden fortsat opfører sig ordentligt, så er det mit sidste arbejde,” siger Carsten, imens han smiler og kigger op på fischer-familien, der smukt hænger i glas og ramme på kontoret.