Nomineret til årets ILoveKøge

Bossa Nova – Restauranten er vores hjertebarn

Sponsoret af

Se begrundelse

Nomineret til ILoveKøge-prisen

På havnekajen i Køge med smuk udsigt udover vandet finder du en spiseoplevelse udover det sædvanlige.Restauranten hedder Bossa Nova og er ejet af restauratør Jesper Braunstein.

”Jeg har altid haft de vildeste følelser for denne adresse, og jeg elsker at være her. Stedet emmer af charme og tryghed og særligt placeringen lige ved havnen, er jeg vild med. Hvis restauranten havde ligget et hvilket som helst andet sted, så havde jeg ikke gjort det,” siger Jesper, der i dag driver Bossa Nova med sin kæreste og trofaste støtte Christina Shipley.

Hos Bossa Nova er der en hyggelig og uformel stemning, hvor menuen ikke er sammensat ud fra et koncept. Den er derimod nøje udvalgt på baggrund af Christina og Jespers mange udenlandsrejser, der har budt på smagfulde madoplevelser fra hele verden.

”Menukortet er et bredt udvalg af vores egne livretter. Vi kan især godt lide mad fra Middelhavet, Brasilien, Portugal og Afrika, og alle retterne er sæsonpræget med et lille tvist. Derudover har vi indrettet restauranten, som var det vores andet hjem. Her har vi et meget familiært forhold til vores gæster, som vi aldrig betegner som kunder”, fortæller Jesper.

Glemmer aldrig kærligheden
I oktober i år er det fem år siden, at kæresteparret satsede alt for at forfølge deres drøm om at åbne en restaurant i Køge.

”Det har været en fælles passion og i modsætning til mange andre, så har vi valgt ikke at få børn, men har i stedet en dejlig kat, der hedder Bob. Og ellers har det været Bossa Nova og ikke noget andet. Det her er vores drøm, og jeg synes, det er fantastisk at se, at den er gået i opfyldelse,” siger Jesper med stolthed i stemmen.

Christina og Jesper har været sammen i næsten 14 år, og selvom Bossa Nova har en særlig plads i deres hjerter, så glemmer de aldrig kærligheden.

”Vi husker begge at prioritere hinanden og tage på kæresteture. For hvis vi ikke har det godt derhjemme, så har vi det heller ikke hernede, og det smitter af på både ansatte og gæster. Så det er vigtigt for os, at det fungerer hele vejen rundt,” siger Christina med et smil på læben.

Bossa Nova hører til på havnen
Jesper er oprindelig fra Albertslund, men har boet i Køge i næsten 20 år. Den passionerede restauratør er aktiv i både Køge Handel og Køge Inderhavns Aktivitetslaug, hvor han er med til at skubbe til Køgeområdets udvikling som destination. Derfor har Jesper heller ikke nogen planer om at flytte fra byen, da han ser Køge og ikke mindst havneområdet som noget ganske særligt.

”Havnen er efter min mening perlen i Køge, og jeg kan se et kæmpe potentiale. Hvis vi som by gør det rigtige, vil folk valfarte hertil fra andre byer for at opleve Køges mange herligheder,” udbryder Jesper begejstret og fortsætter:

”Jeg håber også, at vi med Bossa Nova kan øge kendskabet til Køge som gastronomisk oplevelse samtidig med, at vi ønsker at tage ansvar, hvilket også er årsagen til, at vi har kokkeelever, der forhåbentlig kan udklækkes som nye talenter og kan bære branchen videre.”