Velkommen – til ikke bare endnu en Bone’s

Nomineret til årets ILoveMyJob

Se begrundelse
Billede af Jonas Borup foran Bones Køge

Velkommen – til ikke bare endnu en Bone’s

På kulturtorvet ved Antoniestræde 8 i Køge midtby finder du Bone’s. Her arbejder franchisetager Jonas Borup, og ifølge ham er drivkraften bag forretningen medarbejderne. Samtidig er det at udvikle medarbejderne lige netop det, som skaber arbejdsglæden.

– Jeg bliver glad af at gå på arbejde. Mit arbejde er at udvikle mennesker, og hvis jeg lykkedes med mit arbejde, så har jeg forhåbentlig gjort en forskel, fortæller Jonas.

Bone’s Køge har 68 ansatte, og Jonas’ ambition er, at hans medarbejdere har det godt og er glade. Han er godt klar over, at hans medarbejdere ikke bliver i jobbet i 35 år, men hans ønske er, at de får en masse med sig videre i livet, og at de tænker tilbage på deres tid i Bone’s som en fed periode.

– Dét at have efterladt et aftryk i folk, det betyder virkelig noget for mig. Det er det største! Anderledes kan jeg ikke beskrive det, fortæller Jonas.

Fra Jylland til Køge

I 1991 åbnede Bone’s sin første restaurant i Herning, og en af de første kunder var netop Jonas Borup. Siden hen hoppede han ombord som franchisetager hos Bone’s.

Bone’s åbnede restauranter rundt om i Danmark, og da det blev besluttet, at der skulle være en ekstra Bone’s på Sjælland, overvejede man Køge. Jonas kørte derfor til Køge, og her faldt han for den hyggelige bymidte og mulighederne på den – dengang – tomme byggeplads ved Kulturtorvet. At valget efterfølgende faldt på Køge, har han ikke fortrudt.

– Jeg er glad for, at vi åbnede en Bone’s her i Køge. Vi har fået en utrolig modtagelse, og det er en skøn by at drive virksomhed i. Og så har jeg fået al den hjælp, jeg havde brug for.

Køge er drevet af stolthed

Jonas har tidligere drevet mange restauranter i mange forskellige byer, og hver by er forskellig.

– I Køge er det særligt stoltheden og viljen, der brænder igennem, og det mærker man hos gæsterne. Der er en tydelig stolthed over at bo i og komme fra Køge, siger han og fortsætter:

– Jeg er selv fra Herning, og det er også en by, der på samme måde som Køge sparker over evne og lykkedes – som en humlebi. Den burde jo egentlig ikke kunne flyve, siger Jonas og griner. Sådan oplever jeg Køge! Køge er dog drevet af en stolthed, som man ikke ser andre steder, og den stolthed føler jeg er fuld berettiget, siger Jonas med et smil.

En god restaurantoplevelse for både gæster og medarbejdere

Restauranten rummer hele 140 siddepladser i to etager, og er udsmykket med velkendte ikoner fra film, fjernsyn, sport og kultur. Billeder af Muhammed Ali og Marilyn Monroe, den gyldne Star Wars-figur C-3PO i fuld størrelse, en basketballkurv, et hav af rekvisitter og et legerum gør restauranten perfekt egnet til at holde børnene underholdt under en familiemiddag.

Der skal dog mere end flot dekorerede lokaler til for at drive en succesfuld restaurant, og det er dygtige og engagerede medarbejdere, hvilket Jonas slet ikke er i tvivl om, at han har. Samtidig ser han det som en af sine vigtigste opgaver at få det bedste frem i sine medarbejdere.

– Det er min oplevelse, at mine ansatte vil forretningen det bedste. I vores branche går det stærkt, og selvfølgelig laver vi fejl. Men vi er mennesker, og vi skal lære at forstå hinanden, udvikle hinanden og blive endnu bedre, siger Jonas og fortsætter:

– I princippet er jeg ligeglad med, hvor længe man har været ansat på Bone’s eller, hvilke arbejdsopgaver man beskæftiger sig med. Hvis et menneske har et talent, er det min opgave at sørge for, at det talent ikke går tabt. For i sidste ende er min succes udelukkende bundet op på mine medarbejders succes – uden dem kunne jeg slet ikke det her, afslutter Jonas.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev