fbpx

Med Vækstfabrikken Køge ser et stærkt iværksættermiljø nu dagens lys

Kim Sørensen på sin kontorplads på Vækstfabrikken Køge

Der er gået fire måneder, siden Vækstfabrikken Køge flyttede ind i deres nye lokaler i Nørregade. De første virksomheder er flyttet ind, heriblandt Eluminate ApS, og et stærkt og spændende iværksættermiljø er i fuld gang med at udvikle sig. Torsdag den 30. september kan alle interesserede møde virksomhederne og opleve det nye iværksættermiljø, når Vækstfabrikkerne og Connect Køge inviterer til fejring af de nye lokaler.

I Køge kommune spirer masser af iværksætterpotentiale. Målet med Vækstfabrikken Køge er derfor at få skabt et stort og mangfoldigt startupmiljø, hvor virksomhederne og andre relevante interessenter fra hele køgeområdet kan mødes og engagerer sig i hinanden. Iværksætterne får her et nærværende og inspirerende iværksættermiljø med let adgang til et relevant netværk, der har en positiv indflydelse på virksomhedens udvikling. Og med de ambitiøse iværksættere der allerede er flyttet ind på Vækstfabrikken Køge, ser rammerne for sådan et miljø nu dagens lys. En af de virksomheder, som er flyttet ind, er Eluminate ApS.

Fokus på infrastruktur og bæredygtighed

Eluminate ApS er en nystartet virksomhed stiftet af Kim Lund Sørensen. En ingeniørvirksomhed som har specialiseret sig i løsninger inden for elektriske infrastrukturløsninger med fokus på elektrificering af tung transport og vedvarende energiprojekter. Ideen fik Kim Lund Sørensen fra sin tidligere ansættelse hos én af verdens største industrivirksomheder, som beskæftiger sig med infrastruktur og bæredygtig energi. Og da han de sidste 15 år har drømt om at blive iværksætter, sprang han ud som iværksætter i august i år. Kort tid efter flyttede han sin virksomhed ind på Vækstfabrikken Køge.

– Jeg var lige startet op og ønskede at finde et kontor i Køge til min virksomhed. Valget faldt på Vækstfabrikken Køge. For her kunne jeg se, at jeg kunne blive en del af et spændende netværk med andre selvstændige, få sparring og deltage på relevante kurser og arrangementer, som kan styrke min virksomhed og hjælpe mig godt på vej som selvstændig. De forventninger bliver allerede nu indfriet. At være en del af Vækstfabrikken Køge er som at være en del af en større arbejdsplads. Her kan jeg nemlig få sparring og hjælp til at komme videre og udfordres på den proces, jeg skal igennem, når jeg skal udvikle min virksomhed, fortæller Kim Lund Sørensen og fortsætter:

– I min optik er Køge ’Sjællands navle’, så netop derfor ønskede jeg Køge som base for min virksomhed. Transportmæssigt kan man ikke ligge bedre end i Køge. Herfra kan jeg ubesværet komme rundt til mine kunder på hele Sjælland og resten af Danmark med både bil og tog. Og med toget kan jeg også nemt komme til København og lufthavnen og videre ud til kunder i hele verdenen. Samtidig er det også nemt for mine kunder at komme til mig. Sidst, men ikke mindst bor jeg selv i Køge, og jeg er vild med Køge, slutter Kim Lund Sørensen.

Et fællesskab der styrker virksomhederne

Bag Vækstfabrikken Køge står Erhvervshus Sjælland og Connect Køge. Deres fælles mål med Vækstfabrikken Køge er at bringe startups, virksomheder og investorer tættere på hinanden i ét samlet setup. Med de rigtige rammer og en målrettet facilitering, vil de skabe bedre muligheder for at mindre virksomheder kan identificere og udvikle en profitabel forretning.

– Vi vil skabe et miljø, hvor virksomhederne og eksterne relevante interessenter får lyst til at engagere sig i hinanden, så man får et relevant netværk, der yder en positiv indflydelse på virksomhedens udvikling. Det krydrer vi så med inspirerende arrangementer, 1-1 møder med relevante rådgivere og adgang til investorer. Med udgangspunkt i den nye Vækstfabrik tager vi derfor nu første skridt mod at styrke netværket mellem de ambitiøse iværksættere, potentielle samarbejdspartnere og investorer, fortæller erhvervskonsulent Jes Pettersson fra Connect Køge, som er daglig leder af Vækstfabrikken Køge.

Kom og oplev det nye iværksættermiljø

Vil man selv opleve iværksættermiljøet og møde de virksomheder, som bor der, inviterer Vækstfabrikkerne og Connect Køge til fejring af de nye lokaler. Udover muligheden for at netværke med de spændende iværksættere og lokale samarbejdspartnere, har man også mulighed for at få en snak med Vækstfabrikkerne Køges sparringspartnere Kristian Lund og Jes Pettersson. De har begge har fingeren på pulsen inden for virksomhedsudvikling. Man kan også møde Køge kommunes Borgmester Marie Stærke, der selv har været iværksætter, og som officielt åbner den nye lokation.

Fejringen sker torsdag den 30. september kl. 14.00 til 17.00 i Nørregade 24D i Køge. Det er gratis at deltage, men kræver en tilmelding her under Arrangementer.

Læs mere om Eluminate ApS på deres hjemmeside ved at trykke på linket her