fbpx

Lad os se på ”Mulighedsrummene” i Køge

Direktørens hjørne 11. april 2022

Vi står på en top

Ledigheden er i bund i Køge kommune. Nye tal på Danmarks statistik viser, at ledigheden er faldet til 2,3 pct. mod 3,9 pct. på samme tid sidste år i Køge Kommune. Det er historisk lavt og 747 personer stod ledig i februar. Det vidner om, at der fortsat er fuldt drøn på beskæftigelsen og godt gang i vores lokale erhvervsliv. Ser vi på udviklingen af jobs i vores område, så var der ultimo 2020 jf. Danmarks statistik 32.226 jobs i Køge kommune mod 32.346 jobs i året forinden. Noget tyder på, at vi står på en top med fuld beskæftigelse og mange jobs, og vores mål må være at holde os længst muligt oppe på toppen.

Lige nu er manglen på kvalificeret arbejdskraft nok den største bremse for fortsat vækst og holde mange jobs kørende. Derfor vil Connect Køge sammen med Campus Køge og Jobcentret sidst i maj invitere dig til et fælles inspirationsmøde, hvor du får viden og inspiration til, hvordan du bedst kan fastholde, udvikle og tiltrække din kommende medarbejder. Mere om dette arrangement tilgår, så hold øje med vores kommende arrangementer her…

Vi skal udnytte Køgeområdets ”Mulighedsrum”

Næsten alt vores nuværende erhvervsjord er udsolgt i Køgeområdet og Sjællands største transportcenter (STC) melder også, at de er ved at være fyldt helt op. Fremtidens vækst i Køge kommune kræver nyt erhvervsjord, og at vi udnytter områdets muligheder. Heldigvis har vi en række meget spændende og oplagte ”Mulighedsrum”, som bør blive belyst ift. hver deres respektive erhvervspotentialer. Jeg glæder mig således til at samarbejde med dygtige medarbejde i Køge kommune om at få belyst og undersøgt nærmere, hvordan fremtidens vækst kan skabes i Køge Kommune. Det drejer sig bl.a. om Køge Nord, Supersygehuset ved Bellingeparken, STC ift. grønomstilling, Kombi-terminal ved Bjæverskov, PtX ved Bjæverskov, ny turisme-indsats og destinationsudvikling. Alle er spændende områder med nye muligheder.