fbpx

Én indgang for erhvervslivet til Køge Kommune

Direktørens hjørne d.30. nov.

Nu sker det!

Nu sker det! Køge Kommune opretter fra d. 1. december 2021 ”Én indgang” funktionen. Det skal ses som et nyt erhvervsvenligt set-up fra Kommunens side med navnet Én indgang – en ny organisering, som betyder, at man som erhvervsdrivende henvender sig ét sted – foreløbig er det på mail via enindgang@koege.dk – hvorfra der hurtigt bliver taget hånd om alle de forskellige tekniske myndighedsspørgsmål, som virksomheder kan gå med.

Baggrunden er, at erhvervslivet i en årrække har oplevet en langsom og besværlig sagsbehandling i Køge Kommune. MEN det ændres der på nu, og målet er at gøre det lettere og mere smidigt for virksomhedsejerne at komme i kontakt med Kommunen, uanset om din virksomhed har brug for at ansøge om byggetilladelse, miljøgodkendelse eller noget helt tredje.


Det er også vigtigt, at uanset om din henvendelse skal behandles i flere forskellige afdelinger i Kommunen, bliver den båret rundt af en ny koordinerende figur i forvaltningen – en såkaldt virksomhedsambassadør. Virksomhedsambassadøren skal sikre, at virksomhedernes spørgsmål bliver behandlet så hurtigt og smidigt som muligt samtidig med, at du som erhvervsdrivende bliver holdt ajour på processen og opdateret på, hvornår du kan forvente et svar. Hvis der er tale om mere komplicerede emner, går virksomhedsambassadøren hurtig i dialog og kan f.eks. sætte et møde op, hvor man kan få besøg af relevante fagmedarbejdere til en uforpligtende snak om, hvordan I som virksomhed kan komme videre fra idé til ansøgning.


Jeg og Connect Køge bakker fuldt ud op om initiativet med ”Én indgang”. Det er lige i vores ånd og følger ønsket om, at det skal være let at drive virksomhed i Køge kommune. Vi fra Connect Køge vil selv spille en aktiv rolle i samarbejdet mellem kommune og erhvervslivet, når der skal sættes møder op for virksomheder, som inviteres til ”i god tid”, at komme frem med deres ønsker til udvikling. Altså i det indledende samarbejde mellem virksomheder og Køge Kommune, hvor det handler om at få omsat idé til handling.

Aktuelt er Køge Kommune ved at rekruttere den nye virksomhedsambassadør. Stillingen er slået op og jagten sat ind på den helt rigtige person, som jeg forventer mig et tæt og godt samarbejde med. Læs mere om ”Én indgang” og virksomhedsambassadørens rolle ved at klikke her.

DIT behov og dine ønsker er vigtige input til kommende erhvervspolitik

Køge Kommune skal i løbet af 2022 definere en ny erhvervspolitik med tilhørende strategi og handleplan. I den sammenhæng er det vigtigt, at erhvervspolitikken er skrevet ”af” og for erhvervslivet, så den endelige politik og kommunens aktiviteter passer til din virkelighed og det, der giver mest værdi for din virksomhed.

Derfor vil Connect Køge til februar 2022 gennemføre en række lokale erhvervstopmøder rundt om i Køge kommune. Konkret vil vi i løbet af en uge afvikle 4 til 5 mindre erhvervstopmøder af ca. 1½ times varighed rundt om på forskellige virksomheder på udvalgte geografiske erhvervshotspot. Vi kunne for eksempelvis holde et møde i Ll. Skensved på en given virksomhed. Her kunne alle interesserede fra det lokale erhvervsliv samles til en fælles drøftelse af en række spørgsmål, der netop skal komme godt rundt om, hvad deres virksomhed kunne have af behov på 1-5 års sigt, når det gælder for eksempel areal til udvidelse, bedre infrastruktur, busforhold, sagsbehandling, adgang til arbejdskraft osv. Mere herom tilgår.  

HUSK at melde dig til Connect Køges Nytårskur.

Connect Køge inviterer torsdag den 27. januar 2022 hele Køgeområdets erhvervsliv til den årlige Nytårskur og prisuddelingen Made in Køge. Nytårskuren er et skulderklap til alle de passionerede og ambitiøse mennesker, der hver dag holder hjulene i gang i Køgeområdets mange virksomheder. Se det spændende program, og meld dig til ved at klikke her.

Comments
Comments are closed.