fbpx

Gode udsigter for erhvervslivet

Direktørens hjørne den. 28 april 2022

1 million kr. fra sponsorer skaber stemning af ”lille Nyhavn” midt i Køge   

Jeg er megastolt over, at vi på fredag d. 6. maj kl. 16.00 kan holde indvielsesceremoni for en flydebro i Køge inderhavn. Da jeg trådte til i Connect Køge i efteråret 2019, var drømmen om en gæstemarina i ”Slipset” noget af det første, jeg blev præsenteret for, på min vej rundt for at lære det lokale erhvervsliv at kende. Og derfor kastede vi vores kræfter ind i projektet i samarbejde med aktørerne på havnen. Vi fik en positiv dialog med Kommunen og endte med at stifte en forening, Køge Inderhavns Aktivitetslaug, der kunne blive omdrejningspunktet for det videre arbejde. Så det er en fantastisk følelse nu at kunne invitere til indvielse.

Ved selve indvielsen vil borgmester Marie Stærke komme sejlende ind og være den første gæst, der fortøjer til Køges nye turistattraktion midt i Køge. Og hele byen er inviteret med til indvielsesfest ved kajen.
Med flydebroen vil vi skabe helt nyt liv i den gamle industrihavn og opnå en særlige maritime stemning på Køge Havn af ”lille Nyhavn”, når 25-30 sejlbåde ligger ved kaj midt i Køge. Det samlede projekt beløber sig til 1,5 millioner kroner og finansieres med 1 million kr. fra sponsorer og Connect Køge og med et bidrag på 508.000 kr. fra Køge Kommune. Selve driften af flydebroen står Køge Kommune for.  

Godt tiltag med oprustning af ”En indgang” funktionen

Til vigtig information skal du vide, at Køge Kommune netop har oprustet på ”En indgang funktionen”. Det betyder, at du nu har tre dedikerede medarbejdere i Køge Kommune, som står klar til at modtage og hjælpe dig hurtigt videre med ansøgninger. Det kan fx være ved søgning af byggetilladelse, hvor det er rart at vide straks, hvis det fx også kræver en miljø- eller en spildevandsgodkendelse. Eller at man også skal have fat i vejmyndigheden. Det handler om at tilbyde dig en tilgængelig og imødekommende erhvervsservice, som med høj service guider dig og din sag hurtigt videre til en løsning. Din ”indgang” til Køge Kommune består af et stærkt trekløver som er:

Miljøsagsbehandler Mette Büker, tlf. 2046 3928, enindgang@koege.dk
Byggesagsbehandler Brian Mortensen, tlf. 51480194, enindgang@koege.dk
Teamleder i Miljø og Affald Susan Bladt, tlf. 2331 9770, enindgang@koege.dk

Køge Kommune sætter turbo på erhvervsservicen

Derfor har Køge Kommune netop udsendt et spørgeskema til omkring 150 virksomheder, der har været i kontakt med forvaltningen i løbet af de seneste 12 måneder. Undersøgelsen skal give overblik over, hvordan virksomhederne oplever kommunens erhvervsservice – og give kommunen input til, hvordan forvaltningen kan trimme sin sagsbehandling og optimere på sin kontakt med erhvervslivet. Hele øvelsen har til formål at tilbyde en erhvervsservice i topklasse, fordi virksomhederne har afgørende betydning for jobskabelse og dermed det skattegrundlag, der er fundamentet for kommunens virke og borgernes velfærd.