fbpx

Fokus på mennesker og handlekraft

Det hele handler om mennesker – og lad os få retning og tempo på udviklingen

Jeg indledte vores store Nytårskur i torsdags (den 12. maj 2022) med ordene – det hele handler om mennesker. For uanset hvem du er, hvad du producere og hvor det sker, så handler det hele om mennesker. Det er mennesker, som får de gode idéer. Det er mennesker, som skal omsætte idéerne til produktion. Det er mennesker, som skal sælge dine produkter. Det er mennesker, som skal købe og forbruge. Og det er mennesker, som skal rydde op efter dig og mig.

Når det hele handler nu om mennesker, er det vigtigt at alle er beviste om, at vi selv bestemmer retning og tempo på vores aktiviteter. Det er jo i grunden ret fedt – og vores personlige frihed. For hvordan du vil leve, er op til dig selv, om det skal være en sund eller usund levevis. Hvordan du vil drive din virksomhed, om den skal være værdiskabende og meget profitabelt eller på hobbybasis – er også helt op til dig selv. Det samme gælder for fællesskabet i Køge Kommune.

Hvordan vi sammen udnytter vores unikke muligheder for vækst, velstand og velfærd i Køge kommune. Ja, det er helt op til dig og lokalsamfundet at bestemme. Skal mulighederne for fortsat vækst og velstand udnyttes kræver det.

1). Viden til at se, hvad der skal til.

2). Viljen til at sætte mål og en retning for det som skal gøres.

3). Modet og handlekraften til at gøre det nødvendige.

I dag ved vi godt, hvad der skal til, og hvad Køge kan – hvis I vil. Opgaven i den kommende tid er at finde viljen til vækst i form af en klar retning og mål for udviklingen. Mit forslag til lokalpolitikerne er i den sammenhæng, at vi inden 2030 skaber mindst 10.000 flere arbejdspladser end i dag. Arbejdspladser som hviler på et bæredygtigt grundlag og er med til at øge vores fælles velstand og velfærd.

2022 bliver et festligt år i Køgeområdet

Cykelløb og cykelfest er årets store højdepunkter i og omkring Køge. Først indleder Michael og Claus Braunstein Poulsen deres Braunstein Series d. 25. juni med Sjælland Rundt, Sjælland på Tværs og Tøserunden. Spændende og historiske store cykelevents i Køge, som vil trække mange gæster og cyklister til Køge.

Et stort højdepunkt bliver også den 16. august, hvor Køge er MÅLBY for PostNord Danmark Rundt. På denne dag vil Connect Køge og Køge Kommune lave en folkefest og sammen med lokale sponsorer sætte fokus på cykelglæde, fællesskabet og Køgeområdets herligheder.

Og igennem årets løb byder Køge Kommune dig og vores gæster på mange gode cykeloplevelser, som vi netop har beskrevet i et særtillæg til avisen Politiken for at få nye gæster til vores smukke områder. Læs med på side 14 g 15 og blive inspireret til din næste cykeltur – klik her.

Gå en grønnere fremtid i møde

Du og jeg skal have fuld fokus på at skabe en bæredygtige udvikling. Og vi skal sætte speed på den grønne omstilling. Derfor vil Connect Køge i den kommende tid sætte ekstra fokus på, hvordan vi kan hjælpe erhvervslivet videre. Det handler om nye dagsordner, nye tankesæt og nye handlemønstre. Og du og jeg skal have nye vaner og ændre adfærd. Det kommer til at gøre nas for en stund, men det er det rigtige at gøre.

Aktuelt kan du også bruge tilskudsmulighederne i SMV: Grøn, hvor ansøgningsvinduet er blevet udvidet og lukker først den 30. maj 2022 kl. 13.00. Med en voucher fra SMV: Grøn kan din virksomhed gå en grønnere fremtid i møde – både hvis din virksomhed er nybegynder, eller hvis din virksomhed allerede arbejder med den grønne omstilling. Klik her og læs mere.