fbpx

Få overblikket over opgaverne i forbindelse med Femern Belt

Det første spadestik til Femern Belt er taget, og anlægsarbejdet er i fuld gang i Rødbyhavn. Connect Køge, Erhvervshus Sjælland og Femern Belt Development inviterer derfor nu virksomheder til online informationsmøde om byggeriet Femern Belt, og de opgaver som følger i kølvandet. Det sker torsdag den 22. april fra kl. 15.30-16.15.

Over de næste otte år realiseres danmarkshistoriens største bygge- og anlægsprojekt og vil i en årrække skabe mange tusinde nye arbejdspladser i både Danmark og Nordtyskland. Der er derfor brug for lokale virksomheder og arbejdskraft. Det gælder i selve byggefasen – for eksempel som leverandører, underleverandører eller levering af serviceydelser til skurbyen – men også senere i driftsfasen af anlægget.

Connect Køge holder sammen med Erhvervshus Sjælland og Femern Belt Development, som en del af projektet Femern Change Zealand, et online informationsmøde for virksomheder der gerne vil vide mere om byggeriet og mulighederne for at komme med på et af de mest omfattende anlægsprojekter.

– Med Femern forbindelsen følger der store muligheder for erhvervslivet i Køgeområdet. Der bliver kortere vej til Tyskland, og det vil gøre det lettere for virksomhederne at samarbejde på tværs af grænsen, hvilket uden tvivl også vil åbne for nye eksportmarkeder. Derudover kan der skabes nye arbejdspladser og vækst i Køges virksomheder som følge af byggeriet. Samtidigt kan et projekt som Femern Change give virksomhederne i Køge kommune mere erfaring og øge deres muligheder for i fremtiden at kunne byde ind på andre lignende projekter, siger Mette Lerdorf, Erhvervskonsulent for Connect Køge.

Oplæg og spørgerunde

På informationsmødet bliver deltagerne præsenteret for to oplæg, der handler om Femern byggeriet, og hvilke muligheder for opgaver der er for virksomhederne – heriblandt også i Køgeområdet.

I det første oplæg kommer Jesper Rønn Kristiansen fra Femern Belt Development med en status på byggeriet og et indblik i, hvilke krav der stilles, og hvordan virksomheder kan komme i betragtning som leverandør og underleverandør.

Under andet oplæg giver Stine Mortensen og Thomas Østergaard Jørgensen fra Erhvervshus Sjælland en introduktion til projektet Femern Change Zealand. Herunder hvilke fordele virksomhederne får gennem projektet, og hvordan man kan tilmelde sin virksomhed projektet. Informationsmødet rundes af med spørgsmål til oplægsholderne.

Det er gratis at deltage, men det kræver en tilmelding her på hjemmesiden under arrangementer.

Målgruppen er virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen og servicebranchen.

FAKTA:

Program den 22. april kl. 15.30-16.15

15.30 Velkomst
v/ Mette Lerdorf, erhvervskonsulent Connect Køge

15.35 Oplæg: Hvordan virksomheder bliver leverandør og underleverandør
v/ Jesper Rønn Kristiansen, Business Advisor and Project Manager, Femern Belt Development

15.50 Oplæg: Femern Change Zealand projektet
v/ projektleder Stine Mortensen og forretningsudvikler Thomas Østergaard Jørgensen, Erhvervshus Sjælland

16.00 Spørgsmål og dialog om mulighederne for virksomheder i Køge

16.15 Afrunding og tak for i dag

Om Femern Change Zealand:
Erhvervshus Sjælland står i spidsen i Change Zealand-projektet for en bred alliance af vidensinstitutioner, lokale erhvervsservices, virksomheder og kommunale partnerskaber med ét formål: at udnytte lokale erhvervspotentialer til at skabe gennemgribende forandringer for regionens erhvervsliv. Et af projekterne under Change Zealand, Femern Change Zealand, har fokus på at styrke de sjællandske virksomheder viden og muligheder for at byde ind på opgaver under Femern byggeriet og dermed skabe øget vækst og jobs i virksomhederne. Femern Change Zealand er finansieret med tilskud fra den Europæiske Fond for Regional Udvikling.