fbpx

Et flashback og fælles vej ud af tågen

Direktørens hjørne Ukraine-konflikt

Krigen i Ukraine er meget uventet og ulykkelig. Jeg føler det som et flashback og kastet 30 år tilbage i tiden. Samtidigt er det som at køre i tåge uden at vide, hvad der møder mig. Den 3. juli 1989 begyndte jeg i forsvaret på min reserveofficersuddannelse. Doktrinen sagde dengang, at modstanderen var en stor farlig ”Rød-styrke” fra Øst. Snart blev den doktrin omskrevet til, at fjenden var en mindre truende ”Orange-styrke”. Alting ændrede sig hurtigt. Berlinmurens fald den 9. november 1989 var en afgørende begivenhed, som markerede jerntæppets fald og starten på kommunismens fald i Øst- og Centraleuropa. Snart efter blev Sovjetunioen (USSR) opløst i 1991, hvor flere mindre sovjetrepublikker søgte selvstændighed. Vi fik globalisering og fremskridt. I dag står vi pludselig med en hel utilregnelig Putin, og det er svært at vide præcis, hvad der sker for verdensøkonomien og din og min husholdning. Lige nu holder vi vejret, mens aktiemarkederne falder markant. Konkret oplever virksomhederne store udfrodringer på deres enegiforsyning (gas) og kan frygte, at den generelle usikkerhed sætter sig i betydelig mindre aktivitet.

ja, vi kører i tåge. Men mon ikke, at den snart begynder at lette…

Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe din virksomhed – men du skal også selv hjælpe til, også gerne allerede i drømmefasen

Vi skal i alle situationer gøre det attraktivt for dig at drive virksomhed. Din produktion og jobskabelse giver velstand og er fundamentet for vores fælles velfærd. Derfor vil vi hele tide forsøge at gøre vores bedste for at hjælpe dig videre. Connect Køge er en gratis service for alle virksomheder – stor som små, betalt af Køge Kommune. Den mulighed skal du altid huske at udnytte, og vi står klar 24/7. MEN det er også VIGTIGT, at du kommer så tidligt som muligt til os med dine planer og drømme om f.eks. udvidelser. Desto tidligere du er ude, desto bedre og nemmere kan vi sætte det rigtige hold til at få dine drømme og ønske opfyldt. Det gælder lige fra nybyggeri, udvidelse og behov for mandskab.