fbpx

Vi skal have modet til at tænke stort

Direktørens hjørne uge 7 2022

Kalundborg har Danmarks højeste vækstrate fra 2010-2020 målt på BNP, viser en nylig undersøgelse fra KL. Det er bare fantastisk og tillykke til Kalundborg. Væksten i Kalundborg skyldes en række biotekvirksomheder som Novo Nordisk, Novozymes og en række følgeindustrier. De tilhører højværdibrancher med stor produktivitet og vækst. Man kan sige ud fra erfaringerne i Kalundborg, at vækst avler vækst. Chr. Hansen er på vej til Kalundborg, Mærsk udbygger havnen og lægger til med containerskibe. Det er bare en stærk positiv og accelererende spiral i Kalundborg, som er drevet frem af virksomheder med ofte ”verdens største” på flere felter. Det er verdens største insulinproduktion og verdens største enzymproduktion, der ligger i Kalundborg. Og de fortsætter med nogle ret vilde investeringer. For eksempel har Novo Nordisk annonceret, at de vil investere 17 milliarder i et nyt byggeri.

Vi står i dag i Køge ved en erhvervsmæssig skillevej. STC er fyldt op, og vi skal se efter at tiltrække nye virksomheder til bl.a. attraktivt erhvervsjord omkring Køge Nord. Vores udgangspunkt er perfekt til at tiltrække super spændende virksomheder, fordi vi kan tilbyde dem en drømmeplacering tæt på hovedstaden og tæt på god infrastruktur. Derfor er det NU, at vi skal have modet til at drømme og tænke stort ved tiltrækning af fremtidens virksomheder til Køgeområdet. Det må gerne være virksomheder kendetegnet med høj innovation og produktion. Virksomheder som i forening kan udgøre en erhvervssucces og stærk erhvervsklynge. Ja, og hvorfor ikke drømme om at opbygge et erhvervsområde ved Køge Nord, som i kraft og styrke kan måle sig med, hvad ”Novo Nordisk” har for Vestsjælland? Det kræver mod, vilje og viden – og det skal vi nok lykkedes med.

Stærkt skolevirksomhedssamarbejde er på vej i Lille Skensved

Jeg er pivstolt. Sagen er, at CP Kelco, Køge Kommune og Connect Køge har indgået et unikt skolesamarbejde om at udvikle et virksomhedsnært undervisningsmiljø på CP Kelco i Lille Skensved. Under titlen “CP Kelco Biotech Education Center” indrettes undervisningslokaler med forsøgslaboratorier på CP Kelco A/S. Lokalerne på CP Kelco vil fra efteråret 2022 kunne modtage skoleelever fra udskolingen samt studerende fra ungdomsuddannelser.

CP Kelco Biotech Education Center har til formål at tilbyde skoleelever undervisning og læring ude i virkeligheden. Det skal ske i en dynamisk og inspirerende ramme, som opfylder læringsmålene inden for naturfagene, men også stimulere de unges interesse for og nysgerrighed omkring job og karriereforløb på en moderne virksomhed.

Jeg vil her sende en stor tak til CP Kelco for at have udsynet og modet til at ville dette projekt. Og tak til skolefolkene i Køge Kommune for deres store engagement. Vi har fået opbygget at godt samarbejde, som også kan bruges i mange andre gode sammenhænge.