fbpx

Direktørens hjørne: Hyldest af talenter, genåbning og nytilflyttere

Skrevet den 8/4 2021. Et par gange om måneden kan du her på hjemmesiden læse “Direktørenes hjørne”, som vil handle om budskaber og holdninger til aktuelle erhvervsrettede temaer. Denne gang handler “Direktørens hjørne” om hyldest af talenter, genåbning og nytilflyttere.

Vi skal være stolte af vores sejre og hylde talentet

Vi skal ikke være bange for at tænke stort, rose hinanden for succes og kunne blære os. Det er nok lidt udansk – og går mod janteloven, men jeg tror på, at fremtidens vækst kommer af, at vi har modet til at være stolte af vores præstationer og ikke holder igen med at vise det og dele vores viden og succeser. Men samtidig skal vi også have modet til at italesætte vores fiaskoer – det er dem, vi reelt lærer af. I det hele taget skal vi hylde en kultur, hvor det er fedt at have superdygtige og dynamiske mennesker omkring os og være stolte af talenter. Vi skal gå efter vinderne. Det giver en god energi og inspiration at høre om andres succes og fremgang. I den forbindelse kan Køge godt være stolte af en virksomhed som fx Dana Lim, der performer godt økonomisk, er god til eksport og tager hånd om udsatte medarbejdere. Videre skal HB Køge også have stor ros for at sigte højt med tiltrækning af Daniel Agger som holdets træner. Her satser både Dana Lim og HB Køge på at gøres deres bedste igen og igen, og er med til at sætter Køge på landkortet.

Vi savner nogle pejlemærker for, hvordan forsamlingsforbuddet fjernes

Jeg synes, at den langsigtede genåbningsplan fra slutning af marts ikke har givet gennemsigtighed om fremtidens genåbning. Naturligvis skal vi alle kæmpe for at undgå en alvorlig 3. bølge i Danmark. Og vi kan glædes over, at:

  • fra den 6. april har store dele af de liberale erhverv som frisører, massører og tatovører kunne genåbne i Køgeområdet. Dog med krav om mundbind og coronapas.
  • fra tirsdag den 13. april må mindre butikscentre, stormagasiner, arkader mv. på under 15.000 kvm genåbne.
  • fra den 21. april kan endelig åbnes – med coronapas – for udendørsservering på restauranter, caféer, museer, kunsthaller, biblioteker mv.
  • fra torsdag den 6. maj genåbnes for servering indenfor på restauranter og caféer, ligesom der genåbnes for spillesteder, teatre og biografer.

MEN det står stadig uklart, hvad der skal ske med forsamlingsforbuddet. Det er en kæmpe udfordring for alle dem, som skal planlægge møder, konferencer m.m. og som i det hele taget lever af at holde store arrangementer. Vi har ikke fået nogen forklaringer på, hvornår og hvordan der sker yderligere lempelser, og i hvilke step det vil ske efter. Det vil være meget velkomment for især vores hoteller og andre med større arrangementer, at regeringen kunne melde ud med nogle pejlemærker eller bedst en datoplan for mulige takter for, hvordan formsamlingsforbuddet løftes over sommeren.

Alle skal modtages som en kærkommen gæst i Køgeområdet

Et godt førstegangsindtryk er vigtig for såvel den nye tilflyttede borger eller nye virksomhed i Køgeområdet. Det er derfor vigtigt for mig, at vi får fat i alle nye virksomheder og byder dem godt velkommen. Vi sender løbende månedsvis et velkomstbrev med inspiration, oplysninger om netværk og gode kontakter ud til samtlige nye virksomheder. Når det gælder nye borgere til området, er Connect Køge i dialog med Køge Kommune om en ”velkomstpakke”, som alle nytilflyttede modtager straks efter indflytning. Vi skal huske på, at de bedste ambassadører for kommunen er alle dem, som netop er flyttet til området.

PS. Kender du en virksomhed, der er på vej eller lige ankommet til Køge, så tøv ikke med at give mig et peg.