fbpx

Direktørens hjørne: Connect Køge sætter skub i ting

Skrevet den 17/6 2021. Et par gange om måneden kan du her på hjemmesiden læse “Direktørenes hjørne”, som handler om budskaber og holdninger til aktuelle erhvervsrettede temaer. Denne gang handler “Direktørens hjørne” om god erhvervsservice, klima og Køgeområdets fantastiske oplevelser.

I Køge kommune skal der være en god erhvervsservice

Aktuelt arbejder vi sammen med Køge Kommune om at optimere den lokale erhvervsservice ud fra en ”kunden i centrum” tilgang, for bedst muligt at kunne give virksomheder en god sagsbehandling og relation til Køge Kommune. Vores motto er, at det skal være nemt at drive virksomhed i Køgeområdet! Indtil det er kørt i stilling, så står vi parat med hjælp. Så har du udfordringer med for eksempel sagsbehandlingen eller andet i forhold til din kontakt med Køge Kommune, så tag endelig fat i Connect Køge, og så hjælper vi dig videre til en smidig løsning.

Klimaet venter ikke på os!

I sidste uge samlede Connect Køge udvalgte politikere og virksomheder til et Handletanksmøde. Et møde med fokus på hvordan Køgeområdet bliver til et bæredygtigt kraftcenter i 2030. Vi ved jo godt, hvad der skal til for at styrke bæredygtigheden og specielt, hvad der kan forbedre klimaet. Det er et spørgsmål om omstilling og evnen til at ændre vaner. Tiden er derfor ikke til mere snak, men til handling – derfor Handletanksmødet. For klimaet venter ikke på os.

Vi kom frem til nogle forslag til fælles løsninger, som Connect Køge og Grøn Omstilling arbejde videre med at folde ud.  Mit håb er, at vi kan udnytte den handlekraft, som coronaen har vist er i os, hvor myndigheder, politikere, virksomheder og lønmodtagere har trukket i samme retning og skabt løsninger under stor usikkerhed. Den samme handlekraft skal vi i dag bruge, når det kommer til klimaindsatsen.

Køgeområdet byder på fantastiske oplevelser – og flere kommer til

Jeg oplever ofte nye steder i Køgeområdet, som bare oser af hygge, historie og særlig fed atmosfære. Det er netop disse små hemmelige steder og sider ved Køge, som VisitKøge arbejder med at folde ud og lokke turister til området for at opleve. I turistverdenen kalder vi det destinationsudvikling. Konkret inviterer vi journalister, der skriver for de store aviser og udvalgte magasiner, til byen og giver dem en ”charmetur” rundt i området af en dags varighed. Dertil arbejder vi med at udvikle Køgeområdets outdoortilbud med bl.a. bedre stiforløb og plads til mountainbike. Til vinter ønsker vi sammen med Køge Handel at få en fed is-skøjtebane til Køge by. Den vil virkelig kunne give byen et løft. Det bliver også superfedt, at vi i samarbejde med Køge Kommune til næste forår får flydebroer til Køge inderhavn. Flydebroerne vil skabe et maritimt miljø, der for alvor sætter Køge på landkortet. Alt i alt vokser Køgeområdets attraktionsværdi og tiltrækningskraft for turister og nye borgere😊.