Kontakt os døgnet rundt på  Tlf: 6915 6171

Bibiana

Billede af ejeren af Bibiana

Nomineret til Iværksætter-prisen: Bibiana – livsglæde som koncept

Mohamad Abou Kachbeh er konceptudvikler og entrepreneur af et godt hjerte. Og han var godt i gang med andre planer om at starte et konsulentfirma i København efter nogle flittige år på skolebænken, da muligheden for et lille madsted opstod i barndomsbyen Borup.

Bibiana begyndte som et sted på størrelse med en pølsebod og hurtig takeaway. Men gæsternes ønske om at kunne sidde og nyde både mad og selskab skubbede på, og Bibiana voksede sig stor og gik fra at være et lille madhus til en restaurant fyldt med livsglæde og mange flere kvadratmeter.

-På under to år fra vi startede op, har vi udvidet til det firedobbelte areal. Det er nemlig ikke bare mad, som vi tilbyder, men også en lille ferie fra hverdagen med orientalsk stemning og et måltid tilberedt med gode råvarer og kærlighed. Både min far og onkel er kokke, så glæden ved mad løber jo lidt i blodet”, fortæller Mohamad, og fortsætter med et stort smil:

- Jeg troede faktisk, at jeg skulle bryde den sociale arv og ikke arbejde i madbranchen. Men jeg er mig nu ret godt tilpas med det høje tempo her i madbranchen, selvom det også er en hård branche at være selvstændig i.”

Den enes succes hjælper den anden på vej

Mohamad har fulgt hjembyen gennem årene og glæder sig over den positive udvikling. Det har også betydet, at han har turde bringe sin forretning til byen og investere yderligere selv i en svær coronatid:

-Det er fantastisk at se Borup vækste. Og jeg tror, at vores succes med Bibiana også er medvirkende til en positiv spiral, hvor der nu er åbnet flere nye forretninger ned ad gaden”, siger Mohamad og forklarer: 

-Jeg er vokset op i Borup og kender jo rigtigt mange mennesker her. Det betyder samtidigt, at tilbagemeldingerne er hudløst ærlige – på godt og ondt – men det er enormt værdifuldt, for det kan og skal jeg bruge i min egen udvikling. Ligesom jeg gerne hjælper andre på vej med deres ideer og drømme om at drive egen forretning. På den måde kan jeg også være et forbillede for nogle af de unge mennesker, som har brug for at se, at hårdt arbejde betaler sig.

Det bedste vand i Borup

Bibiana er en del af lokalsamfundet og er i øjenhøjde med både børn og voksne – det giver tryghed og nærhed. Og Mohamad er stolt af at kunne give lidt tilbage.
”Folk siger, at vi har Borups bedste vand! For hos os kan man godt bare komme ind og få et gratis glas vand, blot fordi man er tørstig, og så gå videre rundt i byen eller ud at lege. Det er vigtigt at være en del af hinandens liv og passe på hinanden. Det er dét, der giver livsglæde,” runder Mohamad af.