Kontakt os døgnet rundt på  Tlf: 6915 6171

Kulturfuglen

Billede af foreningen Kulturfuglen

Nomineret til ILoveMyTeam-prisen: Kulturfuglen – lokalt kulturliv drevet af ildsjæle

Foreningen Kulturfuglen er drevet af ildsjæle, der vil hinanden. Foreningen er sat i verden for skabe liv og sjæl for borgerne i Køge Nord gennem aktiviteter, og de har nu formået at samle et godt fællesskab omkring det gamle ishus på Revlen i Køge Nord.

”Vi betragter os selv som en kulturforening, hvor vi prøver at skabe muligheder for, at vores borgere og naboer i Køge Nord kan mødes og få samvær med dem, de bor i nærheden af. Vi laver arrangementer som fx fællesspisning, børnegymnastik, strandløb, dans og naturture, og hvor vi her bruger naturen rigtig meget. Køge Nord er i en vild udvikling, og vi vil ikke være en kold pendler by, så derfor sørger vi for, at der er et levende, lokalt kulturliv,” fortæller formand for Kulturfuglen, Bob Bohlbro.

Mange flotte projekter

Beboerne har taget rigtig godt imod Kulturfuglens initiativer og støtter flot op om deres arbejde. Kulturfuglen har derfor klaret sig godt med de projekter, de har sat i søen.

”Det første år rejste vi knap en kvart million kroner, som blandt andet gik til kajakker og sup-boards. I år var projektet at få en badebro, og vi lavede derfor en folkeindsamling, som gik ud over al forventning. På lidt over 60 dage fik vi indsamlet en kvart million, og broen er nu en realitet – og en succes hvis jeg må tilføje”, fortæller en glad Bob.

Lokal stolthed og et samlet Køge

Kulturfuglen har eksisteret i 2,5 år og har på deres korte levetid fået samlet en stor gruppe af frivillige, som sammen arbejder hårdt på at få skabt et levende og rigt fællesskab for beboerne i området. De er et stærkt team, hvor de alle påtager sig ansvaret og tager initiativ.

”Jeg sætter stor pris på, at vi har fået skabt et rum, hvor der er en enorm skare af frivillige, som har lyst til at komme, og selv tager initiativ. De frivillige knokler, og gør alt hvad de kan, fordi de ved, hvad formålet er. Vi er sammen om Køge Nord, fordi det betyder noget for os. Vi vil skabe lokal stolthed og fællesskab omkring forskellige aktiviteter, som også skal medvirke til at skabe et samlet Køge”, fortæller Bob.