Kontakt os døgnet rundt på  Tlf: 6915 6171

Projekt Ren Strand

Peter og Nicklas ved deres standere med kurve på stranden

 Nomineret til ILoveKøge-prisen: Projekt Ren Strand – gør en forskel for de danske strande

Peter Hargreave og Nicklas Andersen er idémagerne bag Projekt Ren Strand et non-profit projekt, der arbejder for at bekæmpe skrald og affald på danske strande. Peter fik ideen til Projekt Ren Strand, da han så et billede af en familie, der gik med en kurv. En idé der går ud på, at der på de danske strande skal placeres standere med kurve, som strandgæsterne kan tage med sig og samle skrald i.

”Da ideen kom til mig, røg jeg ud og købte ind til en stander. Mens jeg handlede, ringede jeg til min ven Nicklas, og fortalte ham om mine tanker, og han synes, at det lød som en brandgod idé. Jeg fik hurtigt bygget en stander, og da Nicklas så den, var han med det samme med på ideen. Vi skød begge penge i projektet og kontaktede Finn Richardt fra Herfølge Kleinsmedie, som også synes, det var en kanon idé. De tilbød derfor kvit og frit at bygge standerne til vores projekt. Takket være dem – og hele holdet bag Projekt Ren Strand – er vi kommet supergodt fra start, fortæller en glad Peter.

Miljøet tænkes med i hele processen

Bæredygtighed og kvalitet er omdrejningspunktet i Projekt Ren Strand – lige fra formålet med projektet til materialerne.

”Miljø og kvalitet er det bærende element i vores projekt. Formålet er jo at samle danskerne om at gøre en fælles indsats for at holde de danske strande rene – altså gøre noget godt for miljøet. Det betyder også, at materialerne selvfølgelig så vidt muligt skal være miljørigtige, og da de skal kunne holde til at stå ude i al slags vejr, er kvalitetsmaterialer også et ”must”. Det resulterede derfor bl.a. i, at vi udarbejdede standerne i Robinietræ, som er det miljørigtige alternativ til trykimprægneret træ og ekstremt holdbart, fortæller Peter.

Stor opbakning fra hele Køge

Peter og Nicklas er begge opvokset i Køge og driver ved siden af Projekt Ren Strand egne virksomheder i Køge. Og opbakningen til projektet i Køge er stor fra både kommunen og borgernes side.

”ETK fra Køge Kommune og Borgmester Marie Stærke kunne straks se, at vi havde gang i en rigtig god idé, og de var hurtige til at trække i nogle tråde, så vi kunne få Projekt Ren Strand i gang – de var en kæmpe hjælp. Og så har vi bemærket, at der er rigtig mange, som har taget billeder af deres tur med kurvene og lagt dem på Facebook og Instagram. Så der er ingen tvivl om, at folk i Køge er hoppet med på vores idé, og det er vi superglade for, slutter Peter med et smil.

Lige nu kører Projekt Ren Strand i Køge, Solrød, på Læsø, Ærø og på en strand i Jyllinge, men der er endnu flere kommuner rundt om i hele landet, som er ved at fået øjnene op for Projekt Ren Strand.