Kontakt os døgnet rundt på  Tlf: 6915 6171

FabricAir

Billede af ejer Brian Refsgaard

Nomineret til eksportprisen: FabricAir – på konstant vækstrejse drevet af eksport

FabricAir så dagens lys i 1973, hvor de første koncepter med tekstilbaseret ventilation blev udviklet i samarbejde med Slagteriernes Forskningsinstitut. I dag ejes virksomheden af Brian Refsgaard, og er en af verdens førende virksomheder inden for miljøvenlig ventilation med slutkunder som Amazon, Siemens, Microsoft, Nestlé og Tesla.

”Jeg købte virksomheden tilbage i 2005, og siden da har vi været på én lang vækstrejse – primært drevet af vækst på internationale markeder. FabricAir havde i 2005 en medarbejderstab på 35 medarbejdere. I dag beskæftiger vi ca. 175 medarbejdere, hvor ca. 15 medarbejdere sidder på kontoret i Køge, mens resten sidder rundt om i verdenen. Vores eksporthandel er på ca. 96 % fordelt på 120 lande”, fortæller en glad Brian Refsgaard.

International forretningsudvikling er drivkraften bag succesen

Det internationale arbejde krydret med de rigtige medarbejderteams, er den store drivkraft bag FabricAir. En drivkraft der også bunder i Brians glæde ved at beskæftige sig med international forretningsudvikling. 

”Min største arbejdsglæde finder jeg i at arbejde med international forretningsudvikling. Hele min karriere har været drevet af dette – det er det, jeg brænder for. Gennem de seneste 10 år har jeg primært fokuseret på at transformere vores afsætning internationalt fra traditionelle agenter- og distributører til egne salgsselskaber. En model vi i dag har et fast koncept for, og som fordrer stor tillid til den lokale medarbejderstab. Sammensætningen af de rigtige teams er vigtig og er både udfordrende, men helt klart også meget berigende", fortæller Brian.

Køge gør det nemt at drive international virksomhed

For FabricAir er Køge det helt rette sted, da området ligger som et logistiksmørhul, der gør det nemt at drive en international virksomhed som dem.

”Fordelen ved at drive virksomhed i Køge er for vores vedkommende klart den korte afstand til København – men hvor vi samtidig slipper for at bo i København. Jeg kommer fra Jylland – så det, at vi kan have alle mulighederne tæt på, men samtidig fortsat kan være lidt ”provinsielle”, passer mig fint, forklarer Brian med et smil og forsætter:

Med vores behov for brug af notar, legalisering af dokumenter, visumkontorer etc., har vi brug for en nem adgang til København og – under normale omstændigheder uden corona – til lufthavnen. Jeg har 20-30 udlandsrejser om året, en medarbejderstab som rejser meget og 20-30 besøg fra udlandet årligt. Det er derfor en kæmpe fordel, at vi hurtigt og nemt kan komme til lufthavnen fra Køge Nord, slutter Brian.